slika
slika
1 od 2

ROMANESCO - brokoli- karfiol - 50 sem

100 din

Kruševac
117
5
pre 10 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Vikado
Član od 09.08.2016.
Svi oglasi

Romanesco brokoli još nazivaju i Romanesco karfiol, rimski karfiol ili samo Romanesko. Radi se o posebnoj sorti kupusnjače koja je prvi put otkrivena u Italiji i blizak je srodnik karfiola i brokolija. Formira veliki pup kao i karfiol i sprema se identično pa otuda sličnost po izgledu sa karfiolom, iako je nešto hrskaviji od karfiola, dok ukus pomalo podseća na brokoli. Pup je veoma neobičnog izgleda i zanimljiv u matematičkom smislu. Svetlo zelene je boje, sastoji se od manjih pupova koji formiraju pravilnu logaritamsku spiralu, a svaki manji pup se dalje sastoji od još manjih pupova koji formiraju zasebne logaritamske spirale.  
Romanesko je bogat vitaminom C, K, dijetetskim vlaknima i karotenoidima. Ide uz sve namirnice uz koje idu i karfiol i brokoli.  
Uzgaja se kao i ostale kupusnjače, iz rasada. Seje se u proleće u kontejnere a kad biljke porastu oko 15 cm presađuje se na stalno mesto sa razmakom između biljaka oko 60 cm. U aprilu i maju moze i direktno. Za berbu stiže oko 75-100 dana nakon rasađivanja. Trebalo bi izbegavati uzgoj pored svih vrsta luka i paradajza. Voli često zalivanje, kao i ostale kupusnjače.  
Nije hibrid niti GMO sorta, radi se o prirodnoj sorti. Seme je poreklom iz Velike Britanije.  
KUPUJETE 50 SEM. Iz moje proizvodnje.

ID Oglasa: #163715807
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.