slika
1 od 1

VATRENI TRN -Pyracantha coccinea- SEME

100 din

Kruševac
94
0
pre 14 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Vikado
Član od 09.08.2016.
Svi oglasi

Pyracanthu možete saditi s namerom da prekrijete neki neugledni zid ili drugu površinu. Takodje ukliko zelite gustu zivu ogradu.
Kao i večina ukrasnih grmova, tako i Pyracantha nije preterano zahtevna biljka. Najbolje će napredovati na mestu sa dosta sunčeve svetlosti i toplote, mada i u blagoj seni može lepo da se razvija. Doduše, u senci će manje cvetati, pa samim tim i bobica će biti manje, ali može da se sadi i na takvom mestu.
Dobro podnosi i duge letnje suše, ali i niske zimske temperature. Što se tiče tla nema nekih posebnih zahteva, odgovara joj dobro drenirano tlo, kao i večini biljaka.
Višegodišnji ukrasni žbun koji voli da se orezuje. Idealan za žive ograde, minimum dva puta godisnje ga treba orezivati. Cveta u proleće belim sitnim cvetovima, a tokom jeseni i zime ga krase zuti plodovi.


KUPUJETE 30 semena ove biljke.

ID Oglasa: #164091624
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.