slika
slika
slika
1 od 3

Gradomer-Alkometar za Merenje Jačine

500 din

Leskovac
Kao novo - nekorišćeno
995
14
pre 10 dana
Odgovara na 0% poruka.
Milos - SMS, VIBER, POZIV
Član od 28.11.2017.
Gradomer je veoma sličan Ekslovom širometru. Izrađen je od stakla, vretenastog je oblika, dole proširen sa ugrađenim termometrom, a gore se sužava u staklenu cev u kojoj se nalazi skala idući odozgo najpre od 0-70 u stepenima i 0-28 u gradima. On je konstruisan tako da ukoliko se temperatura tekućine razlikuje od 15º C bilo naviše ili naniže, vrši se korekcija očitanih volumena na osnovu tabele koje se dobija uz gradomer. Ukoliko je temperatura tekućine 15° C ne treba vršiti nikakvu korekciju.       

Očitana vrednost je prividna jačina koja je iskazana u stepenima. Jačina zavisi od njene temperature i zato je potrebno izvršiti korekciju prividne jačine  koristeći priloženu termometarsko-korekcionu tabelu.     

Merenje se vrši na takav način što se čist i suv gradomer uroni u tekućinu oko 3 mm dublje od oznake očekivane vrednosti, a zatim se pusti da osciluje dok se ne umiri.       

Očitavanje temperature vrši se tek kad gradomer „ primi“ temperaturu tečnosti i kad se pokazivanje termometra ne menja najmanje jedan minut.        
ID Oglasa: #113530056
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.