slika
1 od 1

Hrana za kvasce FERMAID E, Lallemand 2.5

9.999 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
13
0
pre 14 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Alatioprema
Član od 20.01.2016.
kp izlog

ENO-61

 

 

NAMENA PROIZVODA: FERMAID E je specifična kompleksna organsko-neorganska hrana za kvasce koja se sastoji od inaktiviranog vinskog kvasca Saccharomyces cerevisiae, mineralnih soli i vitamina. Sadrži < 9,5 % organskog azota (suve materije). Snabdeva širu azotom u obliku koji mogu iskoristiti vinski kvasci i koji služi kvascima kao hrana tokom procesa njihove multiplikacije i alkoolne fermentacije što je neophodno za preradu kompletnog šećera u alkhol i uspešnu alkoolnu fermentaciju. Kao kompleksna hrana za kvasce koristi se i u alkohlnoj fermentaciji voća i u proizvodnji penušavaca.

EFEKAT NA KVASAC I VINO: Tokom alkoolne fermentacije šire/vinskog/voćnog kljuka snabdeva kvasac azotom, koji kvasci mogu asimilovati. Obezbeđuje maksimalnu multiplikaciju ćelija kvasaca što za posledicu ima da se kompletan šećer iz tečnosti/kljuka u potpunosti preradi u alkool. Primenom smanjuje se rizik od pojave stranih mirisa i zastoja alkoholne fermentacije.

DOZIRANJE: 35 do maksimlano 40 g/hl (zavisno od procene tehnologa i uslova fermentacije, doziranja kvasca itd).

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:  Odmerenu količinu Fermaida E rastvoriti u 10 puta više vode nego što je hrane za kvasce i dodati u širu. Dodati ga u širu/vinski/voćni kljuk posle dodavanja kvasca. Preporučuje se dodavanje “ na rate“ i to pola doze kada se obavi 30% alkoholne fermentacije, a pola doze kada se obave 2/3 fermentacije. Ne sme se stavljati u vodu u kojoj se rehidrira kvasac. Za to služi Go Ferm Protect (Evolution) i ne treba ih mešati.

Proizvodi: Danstar Ferment A. G. Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

 

 

ID Oglasa: #155907849
Informacije

ALATIOPREMA DOO je internet prodavnica osnovana 2016. godine u Novom Sadu.

 

Samo određene proizvode moguće je preuzeti kod nas na adresi, da biste proverili ovu mogućnost pozovite nas telefonom ili pišite poruku.

 

Robu šaljemo brzom pošto jedan dan nakon poručivanja.

 

RADNO VREME CALL CENTRA 08-18h

 

Kontakt telefon: 063/66-77-27

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.