slika
1 od 1

Inaktivni kvasac NOBLESSE, Lallemand 100g

999 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
14
1
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Alatioprema
Član od 20.01.2016.
kp izlog

ENO-75

 

 

NAMENA PROIZVODA:  NOBLESSE je derivat termički inaktiviranog vinskog kvasca. Koristi se za poboljšanje ukusa i korekciju mana belih, roze i crvenih vina. Pomaže u modifikaciji i stabilizaciji koloidnog balansa vina, što rezultira:

Povećanjem percepcije ukusa i mirisa zrelog voća u vinu.

Intenzivnijom strukturom, punoćom (mouthfeel) i zaokruženimu okusom vina.

Smanjenjem percepcije “ paljevine“ u vinima koja dozrevaju u novim bačvama.

Smanjenjem percepcije oporosti, grubosti, kao osećaja paljenja zbog povišenog alkohola.

Stimulira malolaktičnu fermentaciju.

EFEKAT NA KVASAC I VINO:  Povećava zaokruženost i punoću crvenih vina čak i u slučajevima slabijih berbi. Rano formiranje složenih lanaca polifenol-polisaharida daje crvenim vinima intenzivniju boju, zaokruženiji ukus i veću mekoću. Kod crvenih i belih vina vrhunskog kvaliteta proizvedenim od zrelog grožđa, doprinosi razvoju aroma zrelog voća u sinergizmu sa ICV D254 i ICV D80 selekcijama kvasaca.

Kod srednje kategorije crnih i belih vina: povećava punoćua (mouthfeel) u okusu bez povećavanja agresivnih nota i suvoće.

Komplementaran je sa senzornim profilima vina fermentisanim sa selekcijama ICV GRE i ICV D21 i sa vinima posle predugačke maceracije.

U crvenim i belim vinima sa potencijalno visokim alkoholom (> 14 vol. %) smanjuje osećaj žarenja etanola i suvoće na kraju.

Pomaže integraciji mirisa i ukusa dobijenih od hrastovog drveta (bačva, čips, letvice, … ) u vino.

DOZIRANJE: 30 – 40 g/hl.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Odmerenu količinu Noblesse rastvoriti u 10 puta više vode ili šire nego što je kvasca dobro promešati i dodati u širu. Kada se pri kraju alkoholne fermentacije doda u vino 10 g/hl pospešuje malolaktičku fermentaciju, ali nije zamena za hranu za bakterije. Tokom odležavanja vina može se dodavati sukcesivno po 10 g/hl na mesečnom nivou sve do maksimalne doze ili prema ukusu. Najbolje je doze odrediti probanjem.

Proizvodi: Danstar Ferment A. G. Talin, Estonija
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

 

 

ID Oglasa: #155908624
Informacije

ALATIOPREMA DOO je internet prodavnica osnovana 2016. godine u Novom Sadu.

 

Samo određene proizvode moguće je preuzeti kod nas na adresi, da biste proverili ovu mogućnost pozovite nas telefonom ili pišite poruku.

 

Robu šaljemo brzom pošto jedan dan nakon poručivanja.

 

RADNO VREME CALL CENTRA 08-18h

 

Kontakt telefon: 063/66-77-27

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.