slika
1 od 1

Kvasac Laktia, Lallemand 500g

9.999 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
13
0
pre 14 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Alatioprema
Član od 20.01.2016.
kp izlog

ENO-125

 

 

NAMENA PROIZVODA: Kvasac Laktia je prirodna alternativa za zakiseljavanje i koristi se u sekvencijalnoj inokulaciji za crveno vino. Proizvodnjom značajnog nivoa mlečne kiseline, prirodno je sredstvo za mešanje i/ili ponovnu ravnotežu crvenih vina iz područja sa vrelom klimom.

EFEKAT: Osim svežine i kiselosti, Laktia donosi aromatsku kompleksnost od početka alkoholne fermentacije.

DOZIRANJE:

UPUSTVO ZA UPOTREBU: Prilikom prijema voća, dodatak SO2 treba da bude ≤ 4 g/hl. Pre inokulacije uverite se da je nivo slobodnog SO2 manji od 15 mg/l.

1. Inokuliracija 25 g/hl: rehidrirajte kvasac u 10 puta većoj težini vode na 30 ° C. Nakon 15 minuta, lagano promešajte. Da biste pomogli rehidriranom kvascu da se aklimatizuje na hladniju temperaturu soka i izbegne hladni udar, polako kombinujte jednaku količinu soka sa rastvorom za rehidrataciju kvasca (ovaj korak će možda biti potrebno ponoviti). Ukupno vreme rehidracije ne bi trebalo da prelazi 45 minuta.

2. Nakon 24 sata pređite na drugu inokulaciju preporučenog odabranog kvasca Saccharomices cerevisiae na 25 g/hl sa standardnim protokolom rehidratacije kvasca Saccharomices cerevisiae (čista voda, 37 ° C, 20 do 30 minuta). Preporučuje se upotreba GO-FERM PROTECT  ili GO-FERM PROTECT EVOLUTION tokom rehidracije Saccharomices cerevisiae.

Preporuka za ishranu:
1. Dodajte organsku ili kompleksnu hranu za kvasce odmah nakon inokulacije Laktie.
2. Dodajte organsku ili kompleksnu hrane za kvasce na 1/3 alkoholne fermentacije.
Preporuke za upravljanje MLF:
• Preferiraju istovremenu inokulaciju sa malolaktičkim bakterijama; 24 sata nakon inokulacije Laktie
• Za sekvencijalnu inokulaciju sa malolaktičkim bakterijama, ako je nivo laktata veći od 3 g/l, napravite mešavinu sa drugim vinom pre inokulacije.

Proizvodi: DANSTAR FERMENT AG, Fredericia, Danska, podružnica Lallemand Inc.
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

 

 

 

ID Oglasa: #155910111
Informacije

ALATIOPREMA DOO je internet prodavnica osnovana 2016. godine u Novom Sadu.

 

Samo određene proizvode moguće je preuzeti kod nas na adresi, da biste proverili ovu mogućnost pozovite nas telefonom ili pišite poruku.

 

Robu šaljemo brzom pošto jedan dan nakon poručivanja.

 

RADNO VREME CALL CENTRA 08-18h

 

Kontakt telefon: 063/66-77-27

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.