slika
1 od 1

Letve za vino Extreme Delicat Francuski Hrast PRONEKTAR

1.250 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
74
0
pre 14 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Alatioprema
Član od 20.01.2016.
kp izlog

ENO-163

 

 

NAMENA PROIZVODA: Letve za vino Extreme Delicate od francuskog hrasta selekcionisane Oakscan procesom: metodom sa niskim sadržajem tanina. Diskretan i delikatan doprinos aromama na vanilu, cvetne i slatke začinske note uz doprinos voćnosti. Ne baš mnogo strukture na ukusu, slatkoće i zaokruženosti. Diskretan profil na hrastovinu uz doprinos voćnosti i slatkoći uz skroman doprinos strukturi.

EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Bela vina: na početku alkoholne fermentacije radi dobijanja dobro integrisanog ukusa na hrastovinu u povećane voćnosti u vinu.

Crvena vina: Pre malolaktičke fermentacije u cilju poboljšanja aroma i maksimalne integracije tanina ili na početku odležavanja.

DOZIRANJE:

Belim sortama izražene svežine i sortnog karaktera kao što je Sauvignon Blanc, daje veoma diskretan karakter na hrastovinu, ne utičući na voćnost, kompleksnost i mineralnost : 1 letva/hl 80% Extrê me Délicat, 20% Extrê me Intense na početku alkoholne fermentacije.

Kod zrelih egzotičnih belih sorata kao što su Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris, Verdejo, za izdašan karakter na hrastovinu uz punoću i postojanost ukusa: 1.5letva/hl, 2/3 Extrê meDélicat,1/3 Extrê meComplexena početku alkoholne fermentacije.
Za sveži, voćni tip finog Merlot-a, u cilju dodatne slatkoće i kompleksnosti: 2 letve/hl, 2/3 Extrê me Délicat, 1/3 Extrê me Complexe na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja.
Punom i strukturisanom Cabernet Sauvignon-u, za karakter na hrastovinu koji će optimizovati sortne arome uz dodatnu slatkoću i zaokruženost na ukusu : 3 letve/hl, 1/3 Extrê me Délicat, 2/3 Extrê me Intense na početku malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja.
Brendiju kome trebaju kompleksne i snažne arome na čokoladu i tost, kao i izražena punoća : 3 letve/hl 50% Extrê me Complexe, 50% Extrê me Intense tokom odležavanja.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:  Preporuka je da se letve fiksiraju na sredini tanka
na pola visine na odgovarajuće nosače.
Preporučena temperatura odležavanja 15° C minimum uz striktan monitoring mikrobioloških uslova.
Preporučeno trajanje kontakta: Minimum 4 meseca, uz organoleptički monitoring.

Dimenzije letve: 960x47x7mm

Težina: +-200g

Pakovanje: komad

Proizvodi: Sciage du Berry S. A. S, Pronektar, Jonzac, Cedex, Francuska

 

 

 

 

ID Oglasa: #155911765
Informacije

ALATIOPREMA DOO je internet prodavnica osnovana 2016. godine u Novom Sadu.

 

Samo određene proizvode moguće je preuzeti kod nas na adresi, da biste proverili ovu mogućnost pozovite nas telefonom ili pišite poruku.

 

Robu šaljemo brzom pošto jedan dan nakon poručivanja.

 

RADNO VREME CALL CENTRA 08-18h

 

Kontakt telefon: 063/66-77-27

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.