slika
1 od 1

Malolaktičke bakterije i hrana za bakterije UVAFERM BETA, La

12.799 dinFiksno

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
12
0
pre 14 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Alatioprema
Član od 20.01.2016.
kp izlog

 ENO-185

 

 

Pakovanje: 25 gr (za 25 hl vina), 250 gr (za 250 hl vina) 

NAMENA PROIZVODA: Malolaktička bakterija Uvaferm Beta je snažna starter kultura za koinokulaciju koja pojačava ukuse na voće u vinu. Ova bakterija je sposobna da se brzo razmnožava i da pouzdano obavi malolaktičku fermentaciju u većini različitih uslova koji vladaju u vinu. Primenjuje se na crvena vina sa jakom taninskom strukturom da bi povećala arome i ukus na crveno voće, kao i na bela vina u cilju očuvanja i povećanja voćnosti. Za koinokulaciju: da sačuva sortnu voćnost i pojača arome na voće.

EFEKAT NA ŠIRU I VINO: Pojačava arome na voće u vinu. Obiluje butandiolom koji omekšava i zaokružuje vino.

DOZIRANJE: Količinu bakterija za 100 hl vina rastvoriti u 10 litara vode pa dodati 10 litara vina, sve dobro promešati pa dodati u vino posle 18-24 časa (ako je pH > 3.5, ukupni SO2 <45 ppm, bez slobodnog SO2 a temperatura između 18 i 25° C. Ako je sadržaj jabučne kiseline < 1.2 g/l, sačekati samo 6 do 10 sati.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU:  Moguća je direktna inokulacija u širu ili vino bez rehidracije u vodi. Ipak, u cilju bolje distribucije bakterija u tanku preporučuje se sledeće: rehidrirajte sadržaj kesice u nehlorisanoj vodi zagrejanoj na 20° C u toku 15 minuta. Zatim dodati direktno u vino pri kraju alkoholne fermentacije i lagano promešati radi ravnomerne distribucije bakterija u vinu. Pratiti nivo isparljivih kiselina u vinu i stabilizovati vino kada se završi malolaktička fermentacija.

Preporučeni opseg temperatura: Belo / roze vino: od 16 do 20° C, Crveno vino: od 17 do 25° C. U težim uslovima (mnogo alkohola > 14.5 %vol, nizak pH < 3.1, visokog sadržaj SO2 > 45 mg/l): od 18 do 22° C. Proveravati dinamiku malolaktičke fermentacije (nestajanje jabučne kiseline) svakih 2 do 4 dana.

Proizvodi: LALLEMAND S. A. S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Uvoznik za Republiku Srbiju: Enovitis doo, Topola, Srbija.

 

 

 

 

ID Oglasa: #155954981
Informacije

ALATIOPREMA DOO je internet prodavnica osnovana 2016. godine u Novom Sadu.

 

Samo određene proizvode moguće je preuzeti kod nas na adresi, da biste proverili ovu mogućnost pozovite nas telefonom ili pišite poruku.

 

Robu šaljemo brzom pošto jedan dan nakon poručivanja.

 

RADNO VREME CALL CENTRA 08-18h

 

Kontakt telefon: 063/66-77-27

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.