slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Drinka Radovanovic

150 €

Beograd
217
5
pre 13 dana
Srle
Član od 23.09.2011.
Svi oglasi

Cetiri poze Drinkinog psa.

Koker u patiniranom gipsu.

 

Drinka Radovanovic je srpska vajarka, rodjena u Strugarima kod Kragujevca 2943. god. Zavrsila uciteljsku skolu, studirala Psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beograd. Bila je ucenica cuvenog vaja ra Matije Vukovica. .

Clan je Udruzenja likovnih umetnika Srbije (ULUS) i od 1979. god(LADE) OD 1980. god. Izlagala na svim izlozbama Ulus-a, Lade i Oktobarskog salona. Sa Matijom Vukovicem 1984. god. u Beogradu i samostalno u Negotinu, Trsicu, Topoli, Oplencu, Parzu, Svetom Stefanu.

Radovi joj se nalaze u stalnim postavkama, muzejima u Srbiji-Narodni muzej, Istorijski muzej, Etnografski muzej i Vukova zaduzbina. U inostranstvu, Manastir Hilandar, Grcka, Bec, Cirih, Jena, Berlin, Jestete, Moskva, Sad.

Autor je mnogobrojnih reljefa, reljefa skulptura, plaketa, Javnih spomenika na otvorenom prostoru.

ID Oglasa: #152662978
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.