slika
slika
slika
1 od 3

Lazar Vujaklija - grafika

80 €Fiksno

Novi Sad
1.342
20
pre 14 dana
Lazar
Član od 05.01.2012.
Svi oglasi

Autor: Lazar Vujaklija (1914 - 1996)
Naziv dela: Bez naziva, iz ciklusa "Crvena poema"
Tehnika: Grafika
Dimenzije: slika 29 x 19 / ram 37,5 x 28 cm 

Grafika je sa jedne strane malo oštećena na ramu zbog čega je cena malo niža.

Lazar Vujaklija rođen je u Beču 1914. godine. Sa napunjenih 10 godina se seli u Beograd gde  završava Grafičku školu.  Pohađao je i kurs slikanja i crtanja kod Petra Dobrovića. Svoja nadahnuća je crpeo iz narodne i religiozne umetnosti.  Radio je slike na ulju, grafike u boji, mozaike, tapiserije i murale. Bio je ekspresionista i simbolista, inspirisan scenama i ornamentima na sećcima, a likovni kritičari su njegov stil nazvali "naivnim ekspresionizmom" ili "ekspresionizmom naivnog simbola". Jedan je od najznačajnijih i najuticajnijih umetnika druge polovine XX veka, upamćen kao pionir ultra - moderne na našim prostorima. Bio je član grupe „ Samostalni“ i „ Decembarske grupe“ . Usavršavao se na studijskim putovanjima u Parizu, Grčkoj, Italiji, Švajcarskoj i Hilandaru. Njegova dela se nalaze u svim nacionalnim kolekcijama, a jedno od najpoznatijih mu je ogromni mozaik u zgradi Saveznog izvršnog veća na Novom Beogradu. Umro je u Beogradu 1996. godine gde je i sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Najviše mi odgovara lično preuzimanje, kako biste mogli da se uverite u kvalitet dela koje nudim. Članovima sa pozitivnim ocenama (preko 10 pozitivnih) sliku šaljem pouzećem, preko Post expresa. Članovima sa negativnim ocenama i neocenjenima delo šaljem posle uplate na račun.   Sve troškove dostave kurirskoj službi plaća kupac.   
Ne odgovaram za eventualna oštećenja nastala prilikom transporta.      

Pogledajte i ostale moje objave klikom na ikonu "svi oglasi".

ID Oglasa: #126809990
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.