slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Maskareli - Žena

1.150 €Fiksno

Beograd
31
0
pre 13 dana
Odgovara na 93% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Dusan Bjelac
Član od 05.12.2012.
Svi oglasi

tehnika: ulje na platnu

dimenzije : 64 (h)x 62 (w) cm sa ramom; 52 (h) x 50 (w) cm bez rama;

naziv slike : Žena.

godina nastanka: 1986.

potpis, desno u donjem uglu.

drveni ram.

kontakt na mail: bjelacdusan011@gmail. com

svaka provera je moguća-lična kolekcija

Mario Maskareli, slikar i grafičar, rođen je na cetinju 1918. g. , preminuo 1996. g. gimnaziju i akademiju za likovne umetnosti završio je u beogradu 1950. g. pripadao je beogradskoj grupi, ne po stilskoj srodnosti, nego zbog ljudskog afiniteta, kao i grupi lada.

slikarstvo marija maskarelija prošlo je kroz nekoliko faza. od slikanja na staklu, ekspresivne apstrakcije, do slika ekspresivne realnosti. no, bez obzira na kolebanja u stvaralaštvu, ovaj umetnik je razapet između literature i slikarstva, imaginarnog i stvarnog, umetnosti i života. u svom stvaralaštvu, pokušao je da sve to pomiri, ostajuċi pri tome esteta.

maskareli je bio veoma plodan slikar, zapažen odmah po završetku studija – na prvim izložbama. u vreme dok je slikao, imao je mnogo poklonika svoga slikarstva, te gotovo svaka kolekcija, svakako i svi muzeji ( i narodni muzej i muzej savremene umetnosti u beogradu) poseduju njegove slike.

nagrade: oktobarski salon, zlatno pero, zimski salon herceg novi, itd.

Prodaje se zbog odlaska u inostranstvo.

ID Oglasa: #165863386
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.