slika
slika
slika
slika
1 od 4

Svetislav Šljukić

350 €Fiksno

Beograd | Rakovica
733
4
pre 10 dana
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Goran
Član od 28.09.2013.
Svi oglasi

Ogromno ulje na platnu 120x90 cm Sa ramom. Potpisano od strane umetnika.

Svetislav Šljukić je slikar ekspresionista, a to je slikarstvo koje izražava unutrašnju, psihološku sadržinu. Slikaru je važnije shvatanje života života nego neko formalno rešenje. No, prvo beše crtež. Mi koji smo sa slikarem Šljukićem već decenijama, znamo kako je dobar crtač, i znamo da su linija i potez osnova njenog izraza – rekao je Preradović otvarajući izložbu.

- Slikarstvo Svetislava Šljukića je ekspresionističkog karaktera. Umetnikov eksresivitet je vidljiv kroz snažan potez na platnu i kroz nastojanje da se iz svake upotrebljive boje izvuče intezitet koji će odgovarati snazi umetnikovog doživljaja – rekao je Sava Stepanov, likovni kritičar. - Spoljašni svet, najčešće pejzaž ili ženski akt, ti večni simboli lepote prirode, pravi su povod za Šljukićevu umetničku akciju. U ovom slikarstvu, na prvi pogled postoji tako snažnom i gestualnom, postoji sasvim diskretna ili vidljiva poetičnost, čak liričnost.

Svetislav Šljukić je rođen 1947. godine u Sivcu. Akademiju likovnih umetnosti završio je u Sarajevu 1976. godine. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine. Rukovodilac je Galerije Kulturnog centra Vrbas od 1979. godine. Imao je veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi kod nas i u svetu. Učesnik je velikog broja likovnih kolonija i dobitnik brojnih nagrada.

ID Oglasa: #67687042
Informacije

Lično preuzimanje je preko celog dana u Resniku.

Ne šaljem van Srbije.

Slanje preporučenom tiskovinom, posle uplate na račun iznos knjige i tiskovine.

Šaljem i kao CC paket i Post Expresom.

Pouzećem samo članovima sa pozitivnim ocenama.

Ne slikam naknadno Sadržaj i ostale listove.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.