slika
slika
slika
1 od 3

Mihajlo Djokovic-Tikalo-Uputstvo za tranziranje nosoroga

300 €

Beograd | Novi Bg.
397
9
juče
Odgovara na 53% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Radoko Art
Član od 28.09.2016.
Svi oglasi

Mihajlo Djokovic-Tikalo, rodjen 1941. g. u Cacku Poznati srpski akademski slikar, zavrsio Akademiju primenjenih umetnosti-graficki odsek u Beogradu 1968. g. Na sirem evropskom i svetskom planu njegovo slikarstvo se moze svrstati u novi nadrealizam. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izlozbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnik domacih i medjunarodnih likovnih nagrada. Clan je ULUS-a. Svojim mastovitim slikama je stekao priznanja i reputaciju svetske umetnicke javnosti. Veoma cenjen medju domacim i stranim kolekcionarima, Za sebe je jednom izjavio, da je izraziti nostalgicar i samotnjak, ali i nepatvoreni hedonista i optimista. Zato se i ovaj slikarev period, kada je nastao ovaj crtez moze oznaciti kao period istinskog slikarevog zenita.

-Crtez, olovka,44x28,5/60x45cm, potposan, d. desno, Tikalo,1993. g. Na slici je sledeci tekst-Milan Spicek poznati lovac na nosorogre. -Odgajivac tapira, -Nosorog, Prizor za sve uzraste, -Uputstvo za tranziranje nosoroga!

ID Oglasa: #151324310
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.