Veljo

Apatin

Član od: 27.03.2010.

Korisnika ne možete oceniti:

  • ako ste se nedavno registrovali,
  • ako se iz Vaše konverzacije KP Porukama ne može utvrditi da je do kupoprodaje došlo,
  • ako ste ga već ocenili pre manje od 7 dana,
  • ako je konverzacija starija od 30 dana,
  • ako ste korisnika već ocenili iz iste konverzacije.

Poljoprivreda > Domaće životinje | Ostalo

Opis iz oglasa tačan: Ne

Komunikacija protekla dobro: Ne

Ispoštovan dogovor: Ne

Leglo glista za 2.500 plus postarina-3.350din sam platio plasticnu kantu sa sest kila djubreta koje nije humus od pomenutih glista, i stotinak glistica, koje uzgred prodaju za 50 para po komadu. .dakle, platio sam 6.000 komada glista. ..
"Stotinak glistica" stane recimo u jednu sestinu male kutijice koja se prodaje u prodavnici ribolovacke opreme. Naravno da nisam toliko poslao, Odvojio sam trecinu legla i poslao mu. To sto se ne razume u uzgoj istih ja ne mogu da promenim. Ako u literaturi pise da u jednom leglu ima oko 100 000 odraslih glista, mladih glista i kokona to znaci da je trecina legla oko 33 000 grubo receno, a od toga ima oko 6000 odraslih glista. Odrasla glista je ona koja je stara 90 dana i duzine oko 2,5 cm. Znaci nisu sve odrasle gliste iste tezine, duzine i starosti. Jedna odrasla glista u proseku ima od 0.05 d 1.2 grama tezine zavisno od duzine, tezine i starosti. Neki prosek je 0,2-0,3 grama po glisti. U leglu gliste mogu biti skoncentrisane na jednom mestu pa se moze desiti da jedna trecina legla ima vise glista nego druga trecina. Ko je lud da broji 6000 glista? To su neki prosecni podaci koji se uzimaju u optimalnim uslovima i prema drugim podacima dosta odstupaju od podataka odredjenih proizvodjaca jer po toj logici 20 000 odraslih glista tezine u proseku 0,3 grama bilo bi tesko 6 kg, a toliko ih sigurno nema u leglu i svaki uzgajivac koji se bavi duze sa tim poslom to zna. Ako Srdjan misli da u trecini legla ima 2 kg glista onda neka pogleda ovaj link i procita poslednju recenicu: http://www.poljoprivreda.ba/pitajte-odgovaramo/uzgoj-glista/7887-uzgoj-kalifornijske-gliste-u-istri Tatjana Vuckovic je vodeci izvoznik humusa za EU iz BIH i njena rec u lumbrikokulturi ima vecu tezinu nego rec ostalih uzgajivaca glista. A po njoj u jednom leglu od 2*1 m ima 1 kg glista svih uzrasta sto znaci da u trecini legla 330 grama glista svih uzrasta, a ja sam coveku poslao i vise od toga i spreman sam da brojim svaku posebno i da mu vratim novac ako ne bude tako, a ostavicu mu i leglo. Ali ako ih vise od navedenog onda neka mi vrati leglo, a ja cu zadrzati novac. Ima moj broj pa neka mi se javi. Za sve ove godine radim posteno, prodao sam na desetine legla i raznih drugih stvari i nikog nisam prevario, ali ne mogu da uticem na tudja ocekivanja oko proizvoda koje prodajem. U tekstu lepo stoji opisu i stojim iza njega. U krajnjem slucaju pogledajte nalog fanfon na limundu i broj pozitivnih i negativnih ocena pa zakljucite koliki sam "prevarant". Coveku sam ponudi da mu dostavim jos glista o svom trosku posto je prvi koji nije zadovoljan kolicinom, ali ocigledno je odbio.
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.