Qed Genesis Silver Spiral

(NOVO)
Cena: 6.000 din
Beskamatni keš kredit ?
Viđeno: 93 puta
Član od 10.02.2012.
Novi Sad
Kliknite za broj telefona
Pogledajte kp izlog

QED-ov HI-END zvučnički kabal  rezultat je više od 40 godina naučnog istraživanja i razvoja zvučničkih kablova.

Cena je po dužnom metru!

Izuzetno nizak otpor Genesis Silver Spirala omogućava pojačavačima izvrsno prijanjanje i kontrolu nad zvučnicima, posebno pri niskim frekvencijama. Ovo nije samo još jedan zvučni kabal, to je audio komponenta visokih performansi. Ovaj kabal predstavlja vrhunac istraživanja i razvoja QED-a u poslednjih 40 godina.

AIRCORE TECHNOLOGY ™

QED kablovi iznad preseka 2,5 mm2  koriste tehnologiju vazdušnog jezgre  za uklanjanje učinka kože spajanjem nekoliko zasebno izolovanih manjih jezgara zajedno kako bi se stvorio veći CSA. Ako su ovi kablovi raspoređeni oko šupljeg središnjeg jezgra polietilena, samoinduktivnost koju pokazuje kabel može se smanjiti na oko polovinu od predviđene proračunom.

Jedinstvena trostruka koncentrična spiralna geometrija

Concentric screen technology

Otpornost na smetnje

Genesis Silver spiral,   je vodeći zvučnički kabal QED-a  i nastao je kao produkt  intenzivnih istraživanja i razvoja poznatog kao Genesis Report.

Genesis Silver Spiral je kabal sa velikim poprečnim presekom, što stvara vrlo nizak otpor. To znači da će pad napona preko kabla tokom  upotrebe biti toliko mali da neće imati zvučni uticaj na frekvencijski odziv zvučnika - za razliku od kabla sa mnogo većim otporom. Pored toga, to pomaže u održavanju faktora prigušivanja pojačala u uporedjenju sa onim kod korištenjenja kabla sa manjom poprečnim presekom i samim tim većim otporom. Faktor prigušivanja je mera sposobnosti pojačala da precizno kontroliše ekskurzije zvučnika - posebno na njihovoj rezonantnoj frekvenciji. Ako to nije dopušteno učinkovito, u programski materijal može se uvesti izobličenje.
Zvučnički kabal Genesis omogućava pojačalu da ubrza i uspori zvučnik precizno - smanjujući izobličenje. Tako se niskofrekventne informacije u programskom materijalu precizno prenose zvučnicima, a basove zvuče čvrsto i upečatljivo, bez tendencije da postanu "boom".

Velike površine poprečnog preseka i smanjeni otpor normalno bi doveli do odgovarajućeg povećanja induktivnosti petlje (a time i induktivne reaktancije) zbog šireg raspona vodiča. Visoka samoinduktivnost obično nije poželjna za kabel zvučnika jer može uticati na performanse visoke frekvencije i uvesti prateći fazni pomak na tim frekvencijama (istovremeno smanjujući sposobnost pojačala da ispravlja visokofrekventna izobličenja komponente koje se pojavljuju na zvučničkim terminalima).

Genesis Silver Spiral zvučnički kabal  ima posebnu cevnu konstrukciju koja koristi središnje vazdušno  jezgro koje uspešno smanjuje induktivnost petlje kabla na onu vrednost kao kod kabla sa polovinom njegovog preseka. To omogućava kablu da zadrži svoju prednost u poslovanju s prolaznim vremenima bez odgovarajućeg gubitka tačnosti i detalja na visokim frekvencijama.

Genesis je u stanju da uspešno prevladava učinak kože koji se javlja pri velikim frekvencijama u kablovima velike površine poprečnog presjeka. To je efekt koji prouzrokuje uspešnije nošenje visokih frekvencija u vanjskom dijelu kabla te na taj način uspešno povećava impedancu kabla na tim frekvencijama. Imajući mnogo manjih pojedinačno izoliranih kablova da bi se dodalo veliko područje poprečnog presjeka, više raspoloživog područja kabla koristi se na visokim frekvencijama. Istovremeno je svaki pojedinačni niz posrebren kako bi se osigurao da je otpor na površini svake žice što niži.

Poželjno je da kapacitet kabela zvučnika bude što niži jer kabl visokog kapaciteta može uzrokovati nestabilnost nekih pojačala, a Genesisov kabal to postiže korištenjem izolacionih materijala s vrlo niskim dielektričnim konstantama. Tako će se za svaki obični zvučnički kabel s istim razmakom kablova i poprečnog presjeka ustanoviti da Genesis Silver Spiral ima značajno manji kapacitet po metru.9 bunches of silver plated 99.999% oxygen free copper conductors

Deliver exceptionally low resistance

 

Specifications

Wire gauge - 10 AWG

Silver plated 99.999% Oxygen Free Copper conductors

Aircore™ Technology

Jacket OD 16.60 mm

Cross-sectional area - 5.50 mm2

Loop resistance - 0.006 Ω /m

Capacitance - 76 pF/m

Inductance - 0.46 µ H/m

Dissipation factor - 0.0070

Recommended for high end installations

  • Uvoznik  i distributer za Srbiju:   
  • AUDIO PLUS      d. o. o.    

    Strazilovka 23, Novi Sad     

    tel: +381 21 66-11-302

    audioplusns@gmail. com
Slika 1 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 2 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 3 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 4 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 5 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 6 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 7 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 8 - Qed Genesis Silver SpiralSlika 9 - Qed Genesis Silver Spiral

Najnovije ocene za ovog oglašivača


11.12.2019
Milos
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Sjajna komunikacija i saradnja, definitivno ću opet pazariti nešto od njih.
02.12.2019
Sarkanj Zoltan
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Sve preporuka
27.11.2019
Markoni
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Saradnja bez greške. Rega phono mm mk3 apsolutna preporuka za korišćenje sa Rega zvučnicom. Potpuna sinergija, zdrav i muzikalan zvuk.
23.11.2019
Sarkanj Zoltan
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Sve preporuka
22.11.2019
bata
Opis iz oglasa tačan: Da
Komunikacija protekla dobro: Da
Ispoštovan dogovor: Da
Kao i svaki put laka saradnja i korektnost u poslovanju sve preporuke za saradnju.
47.971 novih oglasa juče
NBS - Kursna lista   NBS - 13.12.2019.
kup sred prod
117,17 117,52 117,88