slika
1 od 1

Druzina Sinji Galeb - Tone Seliskar

100 din

Zrenjanin
Korišćeno
Dostupno odmah
61
1
pre 13 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
princV online
Član od 14.01.2014.
kp izlog

Radnja knjige počinje opisom dečaka koji se zvao Ivo, pojedinostima njegovog života i njegove sudbine. Dečak Ivo, naime nije imao ni oca ni majku. Oca su mu proterali sa ostrva, a majka to nije mogla podneti pa je umrla od tuge.

Ivo je živeo sam u napuštenoj i staroj kući. Jednog dana iznenadio se kada mu dođe otac. Teško bolestan vraća se kako bi umro u kući. Dečaku pomaže starac Nikola i zajedničkim snagama pokopavaju njegovog oca.

Ono što je Ivo dobio od oca za uspomenu bio je samo jedrenjak pod imenom “ Sinji galeb” . Pošto se radilo o starom i oronulom jedrenjaku, Ivo je odlučio da ga obnovi kako bi izgledao kao nov. Ivo dobija društvo i pridružuju mu se dečaci iz okolnih kuća kako bi mu pomogli da ostvari svoj naum i cilj. Uz pomoć Petra, Mije, Pere, Jure i Frane, dečak odluči da preuredi brod.

Nakon uloženog truda i rada, brod je skoro čitav obnovljen. Jedino što je preostalo je krma. Nju bi trebalo obojiti kako bi dobila novi sjaj. No, boja je bila jako skupa, a oni više nisu imali novca. Odlučuju da zajedničkim snagama zarade i skupe novac.

Odlaze u kamenolom kako bi zaradili potreban novac. Iako im se u početku posao činio lak, kako je vreme odmicalo i kako je sunce bivalo sve jače, rad je postao težak i naporan. Pogotovo velika opasnost je pretila iz kamene gromade koja se nalazila pri vrhu stene. Niko se nije usudio da se popne gore, jer je izgledalo kao da će se ta velika gromada svaki čas urušiti. U taj čas došao je poslovođa kamenoloma sa idejom da onaj koji se popne na vrh i stavi veliki dijamant dobije novac.

Niko nije hteo da rizikuje i svi su ćutali, no javio se hrabri Ivo. Popeo se na vrh i spretno obavio posao, stavljajući dijamant na vrh stene. Ali pri povratku, nije se nadao pritisku vazduha koji ga je odbacio i on je telom udario o drugi kamen. U toj nesreći udario je glavu i razbio čelo. No, bol je brzo prošla, pogotovo jer su svi bili srećni što je Ivo skupio novac za boju.

Kada se Ivo oporavio otišli su svi zajedno u kupovinu, kupili boju i prionuli na posao. Brod je uskoro bio gotov i “ Galeb” je zablistao novim sjajem.

k40

ID Oglasa: #58574424
Informacije
cena nekih artikala je sklona promeni jer  zavisi od uvoznika i dobavljaca, svakako u slucaju promene obavezno obavestavamo pre slanja, isto vazi i o trenutnoj dostupnosti artikla
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.