slika
slika
slika
1 od 3

"Sa apatinskog splava" -Danilo Vuksanović

160 €Fiksno

Novi Sad
523
4
pre 6 dana
Lazar
Član od 05.01.2012.
Svi oglasi

Akril na kartonu "Sa apatinskog splava" od poznatog novosadskog slikara mr Danila Vuksanovića. Delo je nastalo 2007. godine, slika je formata 27 x 26, a sa ramom 42 x 40,5 cm.

Danilo Vuksanović je rođen 1973. godine u Somboru. Diplomirao je 1998. godine (grafika) i magistrirao 2005. godine (crtež) na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Naslov pod kojim je odbranio doktorat 2023. god. je "Matrica - materijalni nosilac informacije izvornog umetničkog dela kao povod za nastanak novog umetničkog dela", kod mentora Zorana Todovića, redovnog profesora Akademije umetnosti u Novom Sadu.
Od 2004. godine zaposlen je u Galeriji Matice srpske gde radi kao viši konzervator-restaurator umetničkog fonda na papiru. Priredio je preko 50 samostalnih izložbi, a učestvovao je i na mnogobrojnim kolektivnim izložbama. Njegova dela se nalaze u mnogim muzejskim i privatnim zbirkama u zemlji i inostranstvu.
Član je međunarodnog muzejskog komiteta (ICOM), Udruženja likovnih umetnika Vojvodine i Udruženja likovnih umetnika Srbije.

  • Dobitnik je prve nagrade za portret na jugoslovenskoj izložbi portreta (Šabac, 1998)
  • Dobitnik je nagrade Novosadskog univerziteta (1999)
  • Finalista je na trećem MINI GRAPHIC &PAINTING WORLD WIDE SHOW (Pisa, Italija, 2001)
  • Dobitnik je specijalne nagrade umetničke kolonije ''NJARADI'' za 2004.


Objavio je knjigu crteža i prozaida DUALI zajedno sa Milošem Zupcem, 2007. i knjigu EPIZODA, 2008. godine.  Piše likovnu kritiku.

Najviše mi odgovara lično preuzimanje kod mene na adresi ili negde u centru Novog Sada, kako biste mogli da se uverite u kvalitet dela koje nudim. Članovima sa pozitivnim ocenama (preko 10 pozitivnih) sliku šaljem pouzećem, preko Post expresa. Članovima sa negativnim ocenama i neocenjenima isključivo posle uplate na račun. Troškove dostave kurirskoj službi plaća kupac.     Ne odgovaram za eventualna oštećenja nastala prilikom transporta.

Pogledajte i ostale moje objave klikom na ikonu "svi oglasi".

ID Oglasa: #109576884
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.