slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Zoran Petrović - Maja: KLAVIR VII

19.320 din

Novi Sad
372
3
pre 2 dana
Ivanf1
Član od 26.08.2012.
Svi oglasi
Zoran Petrović - Maja: KLAVIR VII
Akril na posebno grundiranom kartonu, 2001. god.
Potpis (inicijali) dole levo.

Dimenzije: 36 x 38 cm

Poseban POPUST ZA KOLEKCIONARE (ili buduće kolekcionare) u slučaju kupovine više slika.
Preuzimanje slike moguće je lično, u ateljeu autora, u Beogradu, ulica Vojvode Stepe.
Slanje isključivo PostExpress-om, uz prethodnu uplatu.

ZORAN PETROVIĆ-MAJA, akademski slikar, rođen u Beogradu, 1956. godine, gde i sada živi i radi. Posle studija boravio je u Nemačkoj, u Frankfurtu, gde se prikljucuje umetničkoj, multimedijalnoj grupi T. M. (Transcendental Meditation), i radi na performansima, videu i stripu. 1990. godine vratio se u Beograd, gde je osnovao likovnu grupu “ Crtaj kao što pišeš” , sledeći osnovnu ideju Vukove jezičke reforme, pretočenu u likovni jezik.
Bavi se i likovnim unapređenjem ćiriličnog slova i pisma, kao i originalnošću ličnog rukopisa, pisanog i likovnog, ukazujući da je svaki čovek originalan i samo jedan takav. Iste godine u saradnji sa Nedom Arnerić, njenom galerijom “ Atrijum” i najpoznatijom beogradskom “ Galerijom Kulturnog centra” u Knez Mihajlovoj ulici, pokrece akciju „ Šansa za neafirmisane“ , koja je trajala do 2006. godine i afirmisala oko 30-ak najtalentovanijih mladih umetnika.
Pored upornog rada na podršci mladim umetnicima, Zoran Petrović posvetio se i humanitarnom radu: 1993. godine prikupio je znatan broj slika, kao donacije najpoznatijih srpskih slikara, i organizovao aukciju u Atini. Prikupljen novac utrošen je na lečenje srpskih ranjenika u Grčkoj.
Dobitnik je više nagrada i priznanja. Radovi Zorana Petrovića-Maje nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama širom Srbije. Slikar pažljivo vodi evidenciju o sudbini svojih slika, i za sada poseduje podatke o oko dvadeset kolekcionara kod kojih se njegove slike nalaze, od kojih četvoro poseduje i više od deset slika. Trenutno, preko dvadeset radova izloženo je u prestižnoj londonskoj galeriji Londonart.

(90/15-kp/215)
ID Oglasa: #59936342
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.