slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 8

Antika, 19vek, Srebrna narukvica sa Koralima, Muzejski prime

160 €Fiksno

Beograd
885
23
pre 11 dana
Odgovara na 84% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

Antikvarna Srebrna narukvica 19-ti vek,

 

Prelepa Narukvica ukrasena sa Koralima,

 

Prelep rad starih Juvelira, Pravi Raritet!

 

Savrseno ocuvana, Izuzetna u svakom smislu,

 

Kopca se sa iglom koja se provlaci, i koja se ne pomera lako, bez bojaznosti da ce se otvoriti,

 

Kopcanje je prikazano na fotografijama.

 

Uzivo jos lepsa i Atraktivnija!

 

Dimenzije:

Duzina otvorene narukvice 18,5cm

Sirina narukvice 3,2cm

 

KORAL

Reč koral znači – „ ćerka mora“ . I zaista, korali rastu na dnu mora, izgledaju kao egzotični „ cvetovi“ , koji su, ustvari, kolonije morskih polipa.

 

Najpoznatiji na svetu je crveni, mada postoje mnogi varijeteti korala - bledo roze, beli, žuti, crni, tirkizni, narandžasti, ljubičasti.

Koristili su ih Sumerci, Mikenci, Grci, Rimljani, Indijci, Kinezi. . .   Egipćani su ih posvećivali boginji ljubavi Izidi, zbog čega su bili čest poklon na venčanjima, dok su ih Grci namenjivali boginji noći. Rimljanke su ih nosile da bi privukle pažnju muškaraca i u njima probudile ljubav.
Tokom srednjeg veka koral je nošen kao talisman protiv zlih sila, duhova, veštica. . . Verovali su i da gubi boju ukoliko njegov vlasnik od nečega boluje.

Arapi su koristili koralni prah kao lek protiv očnih i kožnih bolesti, bolesti srca i krvarenja, za čišćenje organizma i detoksikaciju.   Poznavaoci drevne indijske medicine veruju da je crveni koral najbolji lek za anemiju, a tvrde i da "zaustavlja ludilo i donosi mudrost". U ajurvedanskim knjigama može se pronaći da korali leče kašanj, slabost, astmu, groznicu, urinarne infekcije, mušku nepolodnost, gonoreju i polne bolesti, glavobolju, vrtoglavicu, vertigo, tuberkulozu, povraćanje, hronični bronhitis. . . Lek od korala uvek se uzima u obliku praha, a Indijci veruju da je povezan sa srčanom čakrom, pa se snovi u kojima se koral pojavljuje tumače i kao znak ozdravljenja.

Korali popravljaju raspoloženje, otklanjaju zabrinutost, depresiju, strah i sprečavaju noćne more, zbog čega mnoge istočnjačke kulture preporučuju da se korali stave pod jastuk kako biste mirno spavali. Kinezi veruju da osobe koje nose korale dugo žive,   Portugalci veruju da crveni korali leče od migrene i bolesti želudca, dok se u Engleskoj koriste za lečenje angine, u Meksiku protiv groznice.   Na Tibetu narod često nosi korale i tirkiz kao nakit jer veruju da na taj način obezbeđuju duhovnu zaštitu i čuvaju zdravlje, dok lame koriste koralne brojanice. Koral je jedno od sedam blaga budista, veruju da može da ukroti čak i uragane, pa ga zbog toga nose svi koji putuju morima, kako bi se zaštitili od bura i oluja.

 

CRVENI KORAL

Crveni koral smatra se najlešim među koralima.   Simbolizuje ljubav, odanost, vernost i pokornost. Uči nas da svaka sitnica ima svoj smiso i značenje u životu.   Prvi zakon ljudske postojanosti je ljubav i harmonija. „ Voleti i biti voljen“ to je glavni smisao života. Bez ljubavi bili bi samo materija na nižem nivou svesti.   Crveni koral je simbol materinstva te bi ga svaka buduća majka trebala nosti na sebi. Štiti plod u materici i njegov zdrav razvoj.   Crvena boja ljubavi utiče emotivno na dete i posle porođaja te ga prati celi njegov život. Kelti su cenili crveni i ružičasti koral kao talisman zaštite.   U starom Egiptu stavljan je u grob pored pokojnika jer se verovalo da ga štiti od tamnih sila i da otvara put prema večnosti.   U budističkoj civilizaciji koral je jedan od sedam dragulja koji se spominju u budističkim spisima. Tibetanske Lame koriste brojanice od korala.   Pomaže kod lečenja anemije, bolesti krvotoka, infekcija, neplodnosti, nepravilne menstruacije, kod problematične trudnoće i ublažava bolove kod porođaja.   Najviše odgovara horoskopskim znacima: škorpion

Čišćenje: koral se čisti u moru ili u rastvoru vode s morskom soli. Kad koral promeni boju onda ga treba staviti preko noći u rastvoru morske soli.   Punjenje: koral punimo u rastvoru morske soli. Može se punit i na dnevnom svetlu ali bez direktnih dodira sunčevih zraka. Korali sadrže organske supstance te su jako osjetljivi na visoku temperaturu i kiseline.


CENE SVIH NASIH PREDMETA SU SNIZENE ZBOG SELIDBE!
Pogledajte i sve ostale nase oglase Originalnih antikviteta,
Starog porcelana,
Starih Posrebrenih i srebrnih predmeta,
Starog nakita i satova,
Predmete za moderne enterijere,
Slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.
 
 



ID Oglasa: #111943673
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.