slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 7

Antikvarni Srebrni privezak sa Rubinima, Divan komad!

8.500 dinFiksno

Beograd
419
13
pre 8 dana
Odgovara na 81% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Obrad
Član od 04.08.2017.

Antikvarni Srebrni privezak sa Rubinima,

 

Prelep rad starih Juvelira!

 

Divan veoma stari Antikvarni komad!

 

Visina sa alkom 3cm

Sirina 2cm

 

RUBIN

Vatreno crveni rubin – moglo bi se reći da ovaj kamen u svetu dragulja zauzima posebno mesto. Čak i naša duga istorija svedoči o tome da je rubin bio najdragoceniji dragulj, pa se čak i u Bibliji može videti zapis koji poredi cenu mudrosti sa cenom rubina. U Indiji, riubin je poznat pod nazivom “ ratnaraj” što na drevnom sanskritu znači “ kralj među draguljima” .

Rubinu se pripisuju mnoga svojstva i značenja, koja su uglavnom asocirana sa snagom i moći, ili simbolikom na koju navodi sama crvena boja ovog kamena. Ali upravo to je pitanje, da li je boja ono što volimo kod rubina?  Lepota? Retkost, a samim tim i prestiž?  Šta god da je to što nas mami kod ovog dragulja, jeste jedan od razloga što je smatran za simbol kraljeva, a njegov uticaj još uvek prožima ljude, jer predstavlja dragi kamen koji ne može da prođe nezapaženo. To prevashodno duguje svojoj krv crvenoj boji,  zbog koje i jeste asociran sa osobinama i delima koja život znače.

Nekada se verovalo da sjaj rubina izvire iz njega samog, odnosno da je rubin na na neki način “ živ” i da predstavlja izvor vatre i svetlosti koja postoji sama za sebe. Ono što je takođe interesantno jeste da simbolika rubina nije ukorenjena ni u čemu negativnom, i da deluje da kao je u ovom kamenu sakupljen značaj svega za šta se na ovom svetu vredi boriti, i kao i blagostanje i dobro kom svi stremimo.

S obzirom na istoriju koju ima, možda i nije toliko čudno što se oko njega isplela tolika aura misterije, ali činjenica je da svako od nas želi najbolje za sebe, pa ne treba da čudi što su ljudi, kao vizuelni tipovi, odabrali baš dragulj crvene boje da ih štiti od zla, i donese sreću i bogatstvo.


CENE SVIH NASIH PREDMETA SU SNIZENE ZBOG SELIDBE!
Pogledajte i sve ostale nase oglase Originalnih antikviteta,
Starog porcelana,
Starih Posrebrenih i srebrnih predmeta,
Starog nakita i satova,
Predmete za moderne enterijere,
Slike starih i novijih slikara,  
Sigurno cete naci nesto sto Vam se dopada ili Vas interesuje,
Svi nasi predmeti i Umetnicke slike su iz Privatne kolekcije.
  

ID Oglasa: #119758978
Informacije

VAŽNA INFORMACIJA:
Postovanji kupci,
Predmete saljemo iskljucivo posle potvrde o uplati na racun, na adresu koju nam dostavite, ili mozete licno preuzeti u Beogradu,

Ne saljemo vise pouzecem jer smo imali neprijatne saradnje sa clanovima koji nisu podigli pakete, koji su nam se vratili posle 20 dana tako da smo morali da platimo 2 postarine i lezarinu.

 

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.