slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

CMC cincevi (RCA) za na kabl i za sasiju (ugradni)

Kontakt

Korišćeno
Beograd
6.349
101
pre 4 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

CMC cincevi (RCA) za na kabl i za sasiju (ugradni)

Firma
CMC je americka tehnologija i znanje primenjeno u Audio sferi a da bi sve to bilo po razumnoj ceni normalno je da se sve to pravi na TAIWAN-u. Poznato je da su skoro svi sada kvalitetno izradjeni konektori bas upravo u fabrikama na Tajvanu. Pozlata na konektorima ima najvise funkciju sprecavanja oksidacije odnosno korozije u zavisnosti na kom materijalu je izvrsena pozlata.

Na cistom bakru javlja se problem kako “ nabaciti” zlato preko njega. Taj proces galvanizacije je resen tako sto se prvo bakar nikluje a onda se nanosi zlato. Medjutim to nama Audiofilima uopste ne treba jer degradira zvuk. Nikl izaziva vrlo ozbiljnu degradaciju zvuka pa tako je trebalo napraviti postupak koji je mnogo skuplji ali za nas Audiofile BITNIJI. Tako je razvijen proces sandblasting  Gold Plated Conductor.

Prvo se iz jednog komada bakra napravi zeljeni konektor (“ one piece machine cut” ) pa se onda vrsi direktno pozlata ili nanosi srebro kako bi se dobio maximalno Audiofilski kvalitetan konektor za datu namenu. Na ovaj nacin transfer zvuka je mnogo direktniji sa mnogo vise detalja i neutralnosti.

CMC nije skupa ali je vrhunska firma koja za normalne novce pruza sve ono sto Audiofilima treba. Po ceni je od dva do pet puta jeftiniji od WBT-a.

CMC je izuzetan izbor za sve one koji izradjuju pojacala, predpojacala, zvucnike ili vrse up-grade postojecih, takodje za terminaciju zvucnickih i interkonekcijskih kablova. NAROCITO su kvalitetni RCA za sasiju, Binding postovi i teflonska podnozja za lampe.

A sada o CMC RCA konektorima ovde oglasenim (kako ih popularno zovemo cincevi : )

Na slici Broj 2 imate sve modele u ponudi (kablovske i ugradne) a ispod u tekstu su date cene i opis tih modela.   

Objasnjenje u vezi oznaka na terminalima:  
Prefix "Cu" oznacava da je terminal urdadjen sa velikim procentom bakra. Sta to znaci. U principu nijedan RCA se ne radi ceo od bakra jer je on suvise mek i visekratno uvlacenje-izvlacenje moze doprineti da ne "drzi" vise dobro. Zato se oni uvek rade od mesinga (mesavina cinka i bakra) sa tom razlikom da oni kvalitetniji imaju veci procenat bakra a manje mesinga.  
Prefix-i kao sto su G i Ag,   oznacavaju da li je terminal pozlacen (Gold) ili posrebren (Ag)

Da krenemo redom od kablovskih RCA konektora:  
1.    7236-WU  kablovski RCA za na kabl do 
Ø 8mm, izuzetno kvalitetan, slika br.3   CENA 9eur/kom
2.    8016-WU  kablovski RCA za na kabl do Ø 9,2mm, izuzetno kvalitetan, slika br.4  CENA 9eur/kom
3.   1036-WF  
kablovski RCA za na kabl do Ø 10,3mm, izuzetno kvalitetan, slika br.5  CENA 12eur/kom
4.   1536-WF  
kablovski RCA za na kabl do Ø 15mm, izuzetno kvalitetan, slika br.6  CENA 12,50eur/kom

 

5.   826-GN  ugradni RCA, njihov bazni model, vrlo kvalitetan, pruza maksimum za ovaj novac, slika br.7  CENA 4,99eur/kom
6.   805-2.5F  
ugradni RCA, izuzetan i najcesce trazen model, vrlo kvalitetan,   sa velikim procentom bakra, pruza maksimum za ovaj novac, slika br.8  CENA 9,90eur/kom
7.   805-2.5Ag  
ugradni RCA, izuzetan i trazen model, posrebren, vrlo kvalitetan, pruza maksimum za ovaj novac,   slika br.9  CENA 9,90eur/kom
8.   805-2.5Cu  TOP model,  
ugradni RCA, izuzetan model sa pozlacenom kosuljicom od bakra (znaci nije ceo od bakra uradjen) pruza maksimum za ovaj novac, slika br.1 CENA 19,90eur/kom

 

Da napomenem da trenutno ima na stanju svih modela ugradnih RCA ali zato kablovskih nema.

Napomenucu da izgled UGRADNIH CMC konektora kako se vide to jest izgledaju na slici br.2 u stvari nisu fotografije nego prikaz koji je radjen AirBrush metodom iz kompjutera. To znaci da su ona crna slova (naziv CMC) ispisana tako da bi se to videlo i bolje izgledalo u smislu same fotografije i kontrasta da se vidi da je to CMC. U stvarnosti CMC naziv je graviran na kosuljici a kako to izgleda - vidi se na zadnja dva prikaza na slici br.2. a takodje i na zadnje 4 slike na oglasu. Znaci na slikama od 7-10  vidi se u stvarnosti kako konektori izgledaju.  
Za razliku od ugradnih - kablovski CMC konektori su verno prikazani na slikama 3,4 ,5 i 6.

UGRADNI CMC RCA STVARNO SU IZUZETNI I PREMA MOM DOSADASNJEM ISKUSTVU NISAM NASAO U SVETU NEKE DRUGE KOJI MOGU DA SE MERE SA NJIMA U ODNOSU CENA/KVALITET

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom.
Vikendom ne radim.
Ne odgovaram na SMS…

ID Oglasa: #2611274
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.