slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

Audio Technica modeli ART9XI i ART9XA

1.490 €

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
3.757
9
pre 15 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

Audio Technica ART-9XI i model ART-9XA

Poznavaoci programa Audio Technica sada su uvideli da je od modela ART-9 nastalo 2 modela.  

Prvi koji ima oznaku XI (na slikam 1-5) i koji je naslednik klasicne ART9 jer ima vrh sa dijamantom tipa Special Line Contact Stylus i drugi model sa oznakom XA (na slikama 6-9) gde je u istom kucistu ubacen Shibata dijamant. Na zadnjoj slici je dato kako izgleda unutrasnjost same glave. Znaci telo je isto za model XI i za model XA samo se igle razlikuju.  

U principu ART-7 koja je imala mali izlazni signal i namenjena ozbiljnoj (klasica) muzici je izbacena iz programa a umesto jednog sada ima dva gore navedena ART-9 modela.

Za ART9 glavu su ispricane mnoge pohvale. Ovo su misljenja i konstatacije nekih ljudi u svetu koji su imali jako dobre i skupe zvucnice u svom sistemu:

"The ART-9 surpasses all cartridges I've had in the system before. That would include Dynavectors, Benz, Grado Signatures and a Lyra Clavis that I dearly loved. In fact, its more musically correct than the Clavis. " 1 

"I just got a new Audio Technica ART-9 Cartridge from you, and it's by far the most detailed cartridge I have ever heard. Better than any Benz I have had. Inner groove distortion is gone. It replaced an OC9/III, which is a bargain for the price. I am just breaking her in, but the detail is stunning. " 

"I bought a ART9 cartridge from you recently and I wanted to tell you how pleased I am with quality of the sound. It replaced a Benz Ebony and in no way do I feel a drop in quality. The ART9 is really THAT good. " 

Takodje evo i link sa poznatog sajta Audiogon sta su tamo rekli Audiofili koji su je slusali
https: //forum. audiogon. com/discussions/audio-technica-at-art9-phono-cartridge

Audio-Technica’ s flagship magnetic core MC type cartridge with very high quality magnetic circuit.
The AT-ART9 inherits the basic magnetic design from the AT50ANV, which was developed as our 50th anniversary model. Also, It reproduces the highest-quality sound using the vibration system from the AT-OC9/III.

I na kraju da i ja kazem moje licne utiske i misljenje o ovoj zvucnici.
Kao prvo ja je imam instaliranu na mom gramofonu.
Kao drugo smatram da je ovo jedna od 3 najbolje zvucnice ikada u svetu napravljene bez obzira na cenu kostanja. Ona je neverovatno upeglana da nema nista da odskace i neverovatno je prirodna.  
Svojevremeno sam procitao na netu to jest nasao na netu da je u jednom casopisu (ne secam se kom, moze to da se istrazi ali nemam vreme sada) dao o ovoj glavi jedan mali prikaz neki Amerikanac. Predstavio se i rekao koliko godina ima , mislim da je bilo nekih 65 i objasnio da je veliki zaljubljenik u Audio uredjaje posebno MC glave, da je u zivotu uvek radio dobar posao i bio u finansiskoj mogucnosti da godisnje kupi bar 5-6 dobrih - citaj najskupljih MC glava, sto je kasnije i spomenuo da su to bile uvek skupe glave, i da je celog zivota bio u HiFi-u i da je oduvek imao vrlo ozbiljan Audio sistem pa i gramofon i Phono sekciju jer je imao izuzetnu finansijsku potporu.    
Napisao je otprilike ovako
> > Bog me je pogledao pa nikada nisam morao da oskudevam u svojim zeljama, a one su bile velike za malog coveka. U mom slucaju to su bile MC glave. Mislim da ne postoji ni jedna jedina glava na svetu a da zavredjuje paznju a da je ja nemam u svojoj kolekciji i da je nisam slusao na nekoliko mojih sistema. . . To su bile one od nekoliko stotina dolara pa sve do onih najskupljih od vise hiljada dolara. Uvek sam trazio koja je najbolja i nisam gledao koliko koja kosta. Na kraju posle ovog mog jedrenja po uzburkanom moru MC glava dosao sam do zakljucka da daleko od toga da je najbolja ona koja je najskuplja. Najskuplje su bile one koje se pravile male firme i u manjim serijama cisto da zavaraju HiFi auditorijum kako su nesto posebno.  
ART-9 je na mene ostavila utisak kao najbolja koju sam dosad cuo bez obzira sto su neke visestruko skuplje od nje. . . < < Rekao je da nece naravno navesti sve modele koje ima jer nije ni mesto ni vreme da izgleda kao da se hvali ali je nabrojao nekih desetak koje ima u svojoj kolekciji a to su 
sve one poznatije od poznatih. . . a ART-9 mu je bila br.1

Pa eto toliko o tome. Na kraju da dodam da je njena cena bila neopravdano niska - svega 900eur (kao sto mnogo puta radi sama fabrika Audio Technica kad izbaci novi model i onda ta niska cena traje neko vreme).  
To mnogi vec prepoznaju pa se obezbedjuju na vreme sa nekoliko komada da imaju u "rezervi" : )
Ja licno smatram da je i ova cena od 1300eur izuzetno niska jer ne vidim da imalo bolje zvuce te glave od drugih firmi a koje kostaju po vise hiljada evra. Jedino ako neko zeli da se hvali kako je dao za neku zvucnicu 4 ili 5 hiljada evra. Verovatno stvar nekog prestiza ali samo u sopstvenoj glavi.  

ID Oglasa: #31373048
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.