slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 11

Hitachi HT-40S Direct drive + Libela na poklon

120 €Fiksno

Kruševac
Korišćeno
Dostupno odmah
3.116
33
pre 14 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

Hitachi HT-40S Direct drive + Libela na poklon

 

Vrlo pristojno ocuvan, poklopac takodje, tehnicki apsolutno super.  Na njemu je fabricka glava originalna Audio Technica AT93 koja je vrlo dobra i moze jos dosta da svira.   Audio Tecnica je namenski pravila za Hitachi i mnoge druge firme zvucnice. Vidi se po izgledu i dizajnu da je to u stvari glava AT-95 samo sto je crvena plastika (umesto zelene), Nije bila elipticna vec sa konusnim dijamantom i carbonskim kantileverom.

Kada se istrosi igla (a ova je manje od pola potrosena tako da ce jos dugo da traje) kupujete ru stvari AT-95E sa elipticnim vrhom. . . znaci zelenu. Imate je kod mene na oglasima, 30eur kosta.
Uz ovaj gramofon dobijate i originalni fabricki prospekt jer gramofon sam uzeo od prvog vlasnika u Engleskoj.  
Takodje umesto engleskog utikaca stavljen je Legrand dvopolni extra kvalitetni (sto radim na svim uredjajima koje donesem iz Engleske).   Mi i Englezi imamo isti napon struje u mrezi ali nisu nam isti konektori.
Ovo je polu-automatski gramofon sto znaci da u toku sviranja pesme pritiskom na dugme CUT vracate rucicu u pocetni polozaj. Takodje se sama vraca kad dodje i na kraj ploce.

Hitachi je krajem 70’-tih serijom HT-350, 353, 354, 356 itd napravio gramophone koji su licili na Technics SL-D2/Q2 i mnoge druge tog vremena… znaci tanjir sa onim lepim bockicama i stroboskop koji svetli i daje lepotu celom izgledu. Ali uvideli su da je bolje biti originalan i da cesto zvuk opredeljuje mnoge Audiofile sta ce da kupe od silne ponude na trzistu.   Pa su pocetkom 80’-tih nastali modeli Hitachi HT-40S, 41S, 50S, 60S, HT-51, 61, 65S, 66, 67. . To su JASNO da kazem gramofoni koji su zvucno najbolji od te komercijalne lige tog vremena. Izgled im nije to odavao – rucica je delovala dobro ali ne spektakularno a ispod sasije niko nije ni predpostavljao sta se krije. Hitachijev Unitorque motor je konstruisan da izuzetno ravnomerno i tiho radi sto daje za rezulata izuzetnu konstantnost u brzini i odnos signal/shum od cak 78dB! Sto imaju samo vrhunski gramofoni! Kod automatskih modela je stavljen specijalni DC motor koji postavlja rucicu na Lp ili je vraca nazad u pocetni polozaj a to sve potpuno nezavisno od okretanja tanjira bas iz razloga da ne bi imalo bas nikakvog uticaja na rotaciju tanjira… Kod automatskog vracanja rucice je primenjen sistem no-contact electronic tako da nema dejstva lateralne sile na iglu pa naravno ni izoblicenja. Kuciste je uradjeno od kompozitnog HARC materijala visoke specificne tezine pa su nepozeljne vibracije smanjene na minimum pa zato nema ni povratne sprege (tkzv feedback). Sto se tiche rucice to je cev od nerdjajuceg celika tretirana specijanim hemijskim procesom koji pravi sitne pukotine na unutrasnjoj povrsini cevi i kako vibracije idu kroz rucicu te pukotine mnogo smanjuju da se izrazimo frikciju izmedju kristala celicne structure samog celika. Setite se samo Michell Techno-Arm rucice koja je sva izbusena (a upotrebljena najmodernija tehnologija) i sve ce biti jasno kolko su Hitachi strucnjaci jos u ono vreme znali sta treba da se uradi… Tip rucice: Anti-rezonantna tipa Gimbal sto znaci da njen sistem kacenja na lezajeve mnogo redukuje otpor pri rotaciji levo/desno a ujedno omogucuje perfektno pracenje brazde LP-a i malu gaznu silu ako je zvucnica tog tipa. .

Mnogi Audiofili moraju gramofon da smeste negde u rupu od regala ili slicno jer nemaje prostora za sve. Jer tu su mnoge LP ploce, pa CD-ovi , mozda i kasete J. . I sve i svasta pored toga. Ovo je gramofon bas za to – zavucite ga slobodno gde hocete u regal, lepo ce svirati – cak i ako odvrnete muziku jako i ceo regal se trese nece doci do feedback-a (povratne sprege)… jer su kuciste i rucica anti-rezonantni sto malo koji gramofon od tih “ plastikanera”   kod konkurencije ima… Ja sam u servisu sve te modele iz zlatnog perioda Hi-Fi (od 1976-1983g) po ko zna koliko puta servisirao I jos jednom da ponovim – OVI HITACHI NABROJANI MODELI SU NAJBOLJI ZVUCNO GRAMOFON KOJI MOZETE KUPITI U TOJ KLASI. Znaci bolji i od Technics-a i ostalih firmi. To je definitivno. Tehnicki je savrseno uradjen a to moze da se kaze i za Technics-a. Razlika je u tome sto na kraju kad se odlucujete izmedju Hitachija i Technics-a  to radite po principu *kada se sve sabere*.   Tu recimo Technics D2 iili Q2 su po mnogim Audiofilima jedni od najlepsih gramofona svoga doba i izgledaju atraktivinije ali Hitachi je bolji zvucno. Tehnicki su obe firme ubedljivo bolje od ostalih firmi u toj klasi. Kome sta vise odgovara od ta dva on tako posle i kupuje.

Sta dalje reci… ako sve ovo nije dovoljno za gramofon od 150eur onda kupite Linna ili Regu.

Gramofoni ne saljem brzom postom. Znaci samo licno preuzimanje ili slanje autobusom.

 

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom samo radnim danom od 11 do 18h.    
Na klasicne SMS, Viber i What's up poruke uopste ne odgovaram jer nemam vreme za dopisivanje…

    

ID Oglasa: #88869566
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.