slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

Revolver SEE, belt drive, sa Ortofon 530, nov belt

270 €Fiksno

Kruševac
Korišćeno
Dostupno odmah
5.919
47
pre 14 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

REVOLVER Rebel SEE + Ortofon 530 sa fabrickim novim beltom

Ovaj gramofon je na svoj nacin bio interesantan mnogim Audiofilima u Engleskoj pa tako i nasima! Citajuci casopise (ponajvise Hi-Fi Choice i WHAT Hi-Fi) mnogi nasi Audiofili su tada pozeleli da imaju neki gramofon iz tog vremena pa tako je bila situacija is a firmom REVOLVER.
Sad nesto o Revolveru kao firmi. Oni su u Engleskoj na vrlo lepom glasu.  Ovaj model je najcesce imao ili ovu (Mission koju je u stvari Jelco pravila za njih) ili Linn ili Mission rucicu, ponekad ADC pa i poneke druge. Na njoj je Ortofon 530 glava ali koja nema dijamant na kantileveru. Morate kupiti novu iglu za tu glavu koja nije jeftina ali i sama glava bez igle vredi bar 30-50eur a dobijate je uz gramofon po ceni od 20eur. Ja sam ovaj model izuzetno cenio (i slabiji model 520) jer sam nekada zvanicno uvozio Ortofon (mnogi se secaju a mozda i jos uvek imaju moje cenovnike iz 90-tih godina). Narocito je bio popularan model 520 koji je tada kostao 55. -DM (steta sto se vise ne pravi) jer je mngo bolje svirao od onih igracki OM10, 20 ili 30 a koje su istoj cenovnoj grupi isto i kostale a i dan danas se prave a nisu ni pridj ovoj seriji. Ako zelite samo gramofon bez ove Ortofon glave cena je 250eur. Ova kombinacija Revolvera sa ovom rucicom (bez glave) je u ono vreme kostala 221 funtu sto je tada bilo mnogo para. . . recimo Rega Planar 2 je u to vreme kostala 135 a Rega 3  188funti. Ovaj gramofon je ocenjen odlicno u Hi-Fi Choice iz 1984g i smatra se da je to bio prakticno odgovor na Regu koja se tvrdo ustalila na trzistu. Revolver firma i danas postoji, obnovili su proizvodnju i mozete na netu sve naci i o novim a i starijim modelima. Potrudio sam se da slikama predstavim kakvo je stanje gramofona. Tehnicki i vizuelno je besprekoran – da ne kazem da je kao iz radnje ali skoro da jeste. Ovo je jedan pravi Audiofilski gramofon koji ce sigurno biti interesantan mnogim kolekcionarima ploca koji zele ipak nesto vise od onih gramofona iz cenovne grupe od 200eur a da opet ne plate mnogo novca. Realno ovo je zvucno bolji gramofon i od Technics-a 1210 kao i od recimo mnogih Sansui modela koji slicno kostaju. Jedan od razloga zasto je ovaj gramofon bio popularan i zasto je dobro svirao je i taj sto je ovde Belt stavljen kao kod mnogo skupih gramofona na poziciju gde ide skroz oko tanjira. . . Kada mi je stigao iz Engleske stigao je bez belta pa sam kupio nov belt (22funte kosta) i namontirao i on je uracunat u ovu cenu. Tako da kupac samo ukljuci i slusa duze vreme bez razmisljanja. Glavu moze kupiti po izboru ili iz mog repertoara Audio technice ili ako ima neku vec svoju onda jos bolje. Ili da kupi ako se snadje rezervnu iglu za ovu Ortofon 530 kod one Japanske firme Jico i da provede mnoge lepe sate slusajuci i uzivajuci u muzici.   

Ovde je oglasen jedan broj gramofona na principu usluznog oglasa. To znaci da ima vise vlasnika koji su oglasili po vise komada ali svi su dati ovde na jednom nalogu iz cisto tehnickih i finansijskih razloga jer jeftinije kosta kasnije obnova oglasa. U vezi stanja i teh. karakteristika ako treba dodatno pitanje kontaktirajte nas ovde i ja vam mogu sve dodatno objasniti a u vezi cene dobicete broj telefona od vlasnika pa eventualno pregovarajte.
Gramofoni se ne salju brzom postom uredjaje jer ovi u kurirskim sluzbama mnogo tumbaju i bacaju pakete. Znaci samo licno preuzimanje ili slanje autobusom.

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom samo radnim danom od 11 do 18h.    
Na klasicne SMS, Viber i What's up poruke uopste ne odgovaram jer nemam vreme za dopisivanje…

Vikendom ne radim. A to znaci da od petka od 18h sve do ponedeljka do 11h nisam u mogucnosti da vam se javim ni na telefon a ni da odgovorim na poruke preko KP.    

ID Oglasa: #88869490
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.