slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 10

Strujni kablovi Yarbo, Linn, Monster, neterminisani

Kontakt

Beograd
Korišćeno
Dostupno odmah
9.440
72
pre 10 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

Yarbo SP-8000PW (slike 1, 2 i 3)
Ovaj strujni kabl je jedan od tri modela koje Yarbo pravi. Ovo je takozvani srednji model gledano po ceni. Ja sam njega izabrao zbog toga sto jedini ima vodice od FLAT copper-a. Svaki vodic je preseka oko 4,5mm2. A svaki vodic se sastoji od 4 flat shinice. Prakticno to je kabl koji ima 12kom Flat shinica - svaka preseka nesto vise od 1,1mm2. Rasporedjene u tri vodica a svaki izolovan teflonom a posle jos debelom plastikom. Sto se vidi i na jednoj slici. Ako se sve to uzme u obzir onda je to impresivno. Prakticno apsolutno sve po propisu : ) Zvucno je jako mocan sa izuzetnom stereo slikom, mnogo detalja i neverovatnom energijom. Izolacija mu je sa bakrenim shirmom + alu folija koja je takodje pobakrena. Ako ste u mogusnosti   poslusajte ga. Tvrdim da nijedna zvanicna firma na svetu nije ponudila bolji kabl u ceni do 100eur/m (za goli metar – bez terminacije) od ovog. . . jedino mozda neko prodje bolje po sistemu “ pravisha” ako mu se podese kockice. . . Ja sam ovaj kabl uporedjivao sa necete verovati kablovima onih svetskih firmi koje su navodno najace u ovoj oblasti (i to sa jakim modelima od preko 1000$) pa se te firme nisu nesto proslavile u sudaru sa ovim… U mojim drugim oglasima mozete naci strujne konektore firme  Oyaide koji odgovaraju za terminisanje ovog kabla. Drzao sam pre i njihove Yarbo ali kopije Oyaide su se pokazale solidno boljim.  
CENA JE 79,90eur/m

Linn K-800  (slike 4, 5 i 6)
Ovaj model LINN kabla je vrlo interesantan. Na prvi pogled sam mislo da je ovo jedna od standardnih Engleskih prevara kada zvucna imena (kao sto su Linn i Naim) znaju ponekad da nam podmetnu. Ima debelu izaolaciju od neke interesantne pomalo drecave narandzaste boje i to navodi coveka da pomisli da su unutra vodici od bar 10mm2 -  ali unutra su oni klasicni 3x2,5mm2 vodici. Pre probe mislio sam da nece pruziti nista specijalno ali se vec posle jedno sat slusanja videlo da ovaj kabl ima potencijal i da je posle fanasticnog modela Yarbo uz Monster pruzio najvise. MORAM DA NAGLASIM da ovo NIJE orig. kabl od firme LINN da ne bude zabune, jer takav kabl u njihovoj ponudi ne postoji. Ali takodje moram da kazem da sam rukovodjen pojavom nekih odredjenih modela kablova iz Kine i kako sam cuo oprecna misljenja o svemu - odlucio da (jos pre destak godina) sve to nabavim i testiram (preko 50 raznih modela). Moram takodje da kazem da one kablove koji ne zavredjuju paznju sam jednostavno ispoklanjao svima redom ali one modele koji itekako dobro sviraju postavicu ovde na kup/prodajem i OBAVEZNO cu naglasiti da to nije original. Ali cu i opisati kako sviraju. Nekad su to kopije tacno odredjenih modela a negde je u pitanju prakticno kineska izmisljotina gde oni sami daju naziv nekom kablu a iskoriste naziv firme (a taj model uopste recimo ne postoji). Kao recimo sto je slucaj kod ovog Linn-a ili poznatog Siltech-a.  U mojim drugim oglasima mozete naci strujne konektore firme  Oyaide koji odgovaraju za terminisanje ovog kabla.  
CENA JE 34,90eur/m

MONSTER Power Line 400, Signature Series (slike 7, 8 i 9 i zadnje dve)
Americka firme Monster nikad nije napravila los kabl. Monster je poznat po tome sto su jedna od prvih firmi u svetu koja je pocela da pravi egzoticne kablove (za ono vreme) i propagirala da kablovi itekako uticu na zvuk. Nema u svetu ozbiljnog Audiofila koji nije bar nekad probao njihove kablove. To je znaci firma koja je bila apsolutni pionir u svetu kablova. Njihov Interlink 400 (IC kabl) i danas za neke jeftine pare solidno svira a ovaj Power Line 400 je po meni bolji od neprikosnovene Supre (ali zato je i skuplji). Za ovaj novac treba ga probati.   Presek je 2x4mm2 za fazu i nulu a 2x2,5mm2 za uzemljenje sa tim sto akada shirm vezete za uzemljenje na jednom kraju opet dobijate da je i uzemljenje 4 kvadrata. U mojim drugim oglasima mozete naci strujne konektore firme  Oyaide koji odgovaraju za terminisanje ovog kabla.  
CENA JE 29,90eur/m

Cena za sva tri modela se odnosi na 1m neterminisanog kabla  (znaci bez konektora).
Obicno se prave duzine od 4 fita - to je negde oko 1,2m ili nesto duze – recimo od 5 fita (1,5m). Tako uradjen kabl sa Oyaide konektorima duzine od 1,2m je oko 130eur ako je Yarbo u pitanju odnosno 80eur ako je Linn ili Monster. Kada kod nas kupite kabl i konekcije besplatna vam je terminacija istog.


 >  Kada sam pre 25god. godina skretao paznju na vaznost strujnih kablova (za napajanje) to je jos bilo u povoju u celom svetu. Malo je poznatih firmi u svetu njih imalo u program (Audioquest i jos neke). Sad se tome posvecuje neverovatna paznja i to sa pravom jer ispostavilo se da zamenom strujnog kabla sa manje para postizete veci napredak u zvuku nego kad ulozite vise para u zamenu recimo interkonekt ili zvucnickog kabla. Uglavnom su kvalitetni kablovi i konektori jedna igra bez granica – ali moram da priznam jedna vrlo zanimljiva igra<

Mozete me kontaktirati ovde na KP ili telefonom.
Vikendom ne radim.
Ne odgovaram na SMS…



 

ID Oglasa: #3884810
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.