slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 14

RTL SDR prijemnik (software defined radio) R860/RTL2832

3.999 dinFiksno

Beograd | Palilula
Kao novo - nekorišćeno
5.472
89
pre 2 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Mickey_Yt9Tt online
Član od 15.11.2014.
Svi oglasi

USB TV-FM prijemnik koji uz pomoć softvera omogućuje da ovaj uređaj radi kao radio prijemnik, skener frekvencija, spektrum analajzer, dekoder-analajzer digitalnih signala (ADS-B, ACARS, AIS, DAB+, APRS, NOAA, ISS, P25, DMR, NXDN, D-STAR. . . ) Može da se koristi u Radio-amaterske svrhe kao i u edukativne svrhe čak može da se koristi i za radio astronomiju…


 Tjuner radi u opsegu od 24 - 1766 MHz i uz pomoć softvera može da demoduliše/dekodira CW, SSB, AM, N-W-FM, RTTY/SSTV i mnoge druge digitalne modulacije uz odgovarajuće plug in-ove i programe. Novi tjuneri R860 (stara oznaka je R820T2) su bolji i osetljiviji sa nižim pragom šuma od starije verzije R820T.
 
Bez modifikacija sa eksperimentalnim drajverima i smanjenim kvalitetom mogu da slušaju KT od 15MHz ili sa modifikacijama (direct sampling mod) od 500KHz-24MHz !
Čipset RTL2832U ima 8-bit output I/Q, i naveći teoretski sample-rate je 3.2 MS/s (najstablini je do 2,4 MHz)
Oni koji se bave elektronikom mogu ovaj uređaj i prepraviti da radi na kratkim talasima (direct sampling mode-pinovi su izdvojeni) ali tada su karakteristike prijema malo slabije. Za slušanje određenih frekvencija biće potrebna kvalitetna  spoljna antena u zavisnosti od opsega na kom se sluša (poželjno je bar osnovno poznavanje SDR ili radio prijemne tehnike, propagacijama itd. . . ) Preporuka za računar je dual core procesor i više od 2G RAM-a. Može da radi i na mini PC kao što su Raspberry – Orange Pi/BeagleBone/C. H. I. P/Odroid. . .

 

***Na poslednjim slikama je dodatna oprema koju možete kupiti LNA (niskošumni širokopojasni pojačavači), pigtail-ovi itd . (za sve tipove prijemnika koje prodajem), kao i set portabl antena. Imam i ferite za modifikaciju prijemnika  na KT! ***

Pogledajte moje druge oglase za SDR prijemnike i drugu opremu
U ponudi imam i:
*Novi V3 i V4 RTL-SDR radio prijemnici
*Airspy mini
*Aispy R2 i Spyverter
*Airspy HF+ Discovery
*Hack RF
*NanoVNA
*FM filtere
*YouLoop Magnetic Antena
*up/down converter-e
*bias-T itd…

**Svi prijemnici su detaljno pregledani i testirani. Na prijemnicima je dodat thermal pad kako bi se toplota sa ploče i čipova prenela na kućište. Takođe u proizvodnji fabrički nije zalemljena „ masa“ , ispod tjunera i čipseta, što utiče na dugotrajni rad i na pregrevanje i frq drift (PLL lock problem), pa su svi prijemnici prelemljeni na rework stanici a da bi bili stabilniji i manje se grejali. **

Ovaj prijemnik ne dekodira DVBT2 tako da se kod nas ne može koristiti za gledanje TV-a. Može da posluži za FM radio bilo kroz neku od sdr ili kroz fabričku aplikaciju. Provereno radi kao SDR prijemnik i u tu svrhu se i prodaje.

U pakovanju dolazi USB uređaj (među radio-amaterima poznatiji kao `dongle`) mala teleskopska antena i uputstvo na srpskom za instalaciju drajvera (windows/linux/android).

Ukoliko vam čitanje engleskog ne predstavlja problem mogu vam poslati i knjige u PDF  formatu gde možete naučiti sve što Vas zanima, hardver, modifikacije, softver, antene i mnogo mnogo toga!
Svi uređaji se testiraju pre slanja i uz njih dobijte izveštaj o kalibraciji koliko im je inicijalno odstupanje u PPM.

Preuzimanje/plaćanje:

Može lično preuzimanje Novi Beograd ili Borča

 

Pouzećem šaljem post express-om, poštarinu plaća kupac, postoji par opcija:

  • Danas za sutra na Vašu adresu je oko 420 dinara
  • Danas za sutra isporuka u pošti oko 270 dinara
  • Ako uplatite unapred mogu poslati na paketomat u tom slučaju na cenu se dodaje još 260 dinara

Kako Vam odgovara, pitajte - dogovorićemo se.



Ukoliko se ne snađete za softver - instalaciju možete me kontaktirati porukom poslaću Vam potrebne informacije.

ID Oglasa: #109605713
Informacije


Zamolio bih da za informacije prvenstveno koristite KP poruke ili Viber/SMS pošto ne mogu u svakom momentu da odgovorim na poziv.

Hvala na razumevanju!

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.