slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 9

BOSE acoustimass 15 Black + 5 satelita + orig. Bose kablovi

400 €Fiksno

Kruševac
Korišćeno
Dostupno odmah
6.742
62
pre 13 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Majstor
Član od 10.04.2009.
Svi oglasi

BOSE acoustimass 15 sa 5 dupla rotirajuca satelita i svim originalnim Bose kablovima

Ovde imamo jedan predivan set u crnoj boji koji se sastoji od:  
1.   Aktivnog woofer-a (znaci ima pojacalo u sebi koje gura samo sopstvenu bas jedinicu) 
2.   5 duplih rotirajucih satelita
3.   Svi pripadajuci kablovi  ukljucujuci i onaj Bose originalni kabl koji ide od AV pojacala ili AV risivera do woofer-a (to je sa onim dzekom koji ima vazda pinova u sebi i ako njega nemate mogli bi "da se slikate" kako se popularno kaze, vidi se na zadnjoj slici. . . ) 

Da ne bih tu sada raspredao pricu o ovom modelu Bose svi oni koji znaju nesto o ovome i ovo traze sigurno je da su vec obavesteni kako sve ovo funkcionise i koliko dobro radi.  

Ovde mora da razjasnimo jos nesto kako ovaj sistem radi. Iz razloga sto razliciti sistemi BOSE konfiguracije razlicito i rade i razlicite kablove koriste pa je cesto potrebna citava nauka da bi se sve to povezalo. Tu su malo zakomplikovali ali u principu kada se malo udje u sustinu onda je sve jasno.
- Woofer znaci ima u sebi svoje pojacalo koje gura bas-jedinicu u samom kucistu woofera. To je znaci jasno.
- Kod Satelita jeste tacno da se ukljucuju u woofer to jest iz woofera izlaze kablovi ka njima ali njih snagom napaja neko AV pojacalo ili AV risiver koji radi po sistemu 5.1
- znaci recimo Vi prikacite woofer na AV risiver. To se radi pomocu specijalnog kabla koji sa jedne strane ide u AV risiver a sa druge strane ide u woofer sa onim 15-polni dzekom kao za kompjuterske stare stampace koji se zove 15 Pin Female D-SUB Connector RS232 Serial.  
Iz tog 15-polnog dzeka izlazi prakticno 6 kabla. A to su 5 klasicnih zvucnickih kablova onih duplih koji svaki imaju plus i minus i jedan signalni kabl za woofer. Njega bodete u RCA (cinc) pozadi gde pise na AV risiveru ono SUB (subwoofer). Ova 5 dupla kabla prakticno bodete u klasicne zvucnicke izlaze: prednji levi zvucnik, prednji desni, centralni, zadnji levi i zadnji desni. Znaci vas AV risiver u stvari daje snagu i gura onih 5 satelita.   E sada se neko pita a sto direktno ta 5 satelita se ne povezu na AV risiver nego svi kablovi iz risivera idu prvo u woofer pa iz woofera opet izlaze kablovi ka satelitima. Iz razlog sto se u wooferu nalazi zvucnicka skretnica koja omogucava da ceo taj komplet radi savrseno odnosno onako kako je to BOSE i predvideo. Znaci da woofer radi sve ono sto on treba da radi a isto tako i sateliti.   BOSE to zna fenomenalno da uklopi i tako dobijate fantastican zvuk. Realno i ne treba vam neki jak risiver 5.1 . . . bilo koji da uzmete on ce lako pogurati satelite a Woofer ima svoje pojacalo koje ima dosta snage.  
Uglavnom OVO FANTASTICNO radi da je za ne poverovati. Samo onako kako se to i ocekuje od americke firme BOSE! .
Sada o stanju ovog kompleta:
Tehnicki sve je odlicno, u kozmetickom stanju nije za one sto traze dlaku u jajetu jer woofer nema ograbotine ali deluje onako polovno, pomalo i umazano. Satleiti korektno. . . malo na dve mrezice na coskovima se pojavile rupice. . .  
Ja sam sve ovo prikacio na jedan Onkyo risiver 5,1 i to radi savrseno. Taj risiver spada u neku normalnu klasu.  
NE PRODAJEM POSEBNO WOOFER ILI SATELITIE!  
ZNACI SAMO KOMPLET!  

Kada bi se sada krenulo u istorijat firme BOSE moglo bi se napisati knjiga i knjiga – ali ono sto se stvarno najkrace moze reci to je sledece:

-         BOSE je jedna od najvecih firmi na svetu za zvucnike a verovatno i najpoznatija sto se tiche nekih njihovih fazona konstrukcije zvucnika. .

-         BOSE je americka firma sto samo po sebi znaci da su nesto posebno i sto se tiche inovacija i sto se tiche samog zvuka

-         BOSE kao vrlo kontroverzna firma ima svoje obozavaoce a isto tako ima i svoje protivnike

-         BOSE je zaradio puno para u svetu muzike i zato im treba skinuti kapu, jer mnogima je to bio neostvaren san (mnogi drugi su tvrdili da to rade iz ljubavi ali u stvarnosti pare su im bile u prvom planu, pare koje nikad nisu uspeli da zarade kao sto je BOSE to uspeo)

-         BOSE nikada nije tvrdio da pravi najbolje zvucnike na svetu ali su toliko pari prodali u svetu da to nikoga nije ostavilo ravnodusnim, narocito ne konkurenciju!  

-         I NA KRAJU – SVIDJALO SE TO NEKIMA ILI NE NJIHOVI ZVICNICI IMAJU POTPUNO SVOJ PECAT I ORIGINALNOST U BOJI ZVUKA (ne samo u konstrukciji) ZA RAZLIKU OD MNOGIH DRUGIH BEZLICNIH FIRMI GDE SVE SVIRA SLICNO I NA ISTI FAZON

A sad za one koji stalno pitaju za neke zamene odgovor je sledeci : ja se nikada ne menjam tako da me to ne interesuje .

Mozete me kontaktirati ili ovde na KP ili telefonom samo radnim danom od 11 do 18h.  
Vikendom ne radim. A to znaci da od petka od 18h sve do ponedeljka do 11h nisam u mogucnosti da vam se javim ni na telefon a ni da odgovorim na poruke preko KP.  
NA SMS, VIBER I WHAT'S UP PORUKE NE ODGOVARAM UOPSTE JER NEMAM VREME ZA DOPISIVANJE…

Tel : 0638002525



ID Oglasa: #93978713
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.