slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 7

Refraktometar za antifriz i Adblue RHA-701ATC 4u1

2.899 din

Kruševac
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
4.494
76
pre 3 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Igor
Član od 30.04.2014.

AKCIJA SAMO 2.899,00 dinara

** U ZAŠTITNOJ PLASTIČNOJ KUTIJI **

Refraktometar za Antifriz, Akumulator i AdBlue RHA-701ATC je specijalni optički uređaj koji služi za merenje rashladne tečnosti (antifriz, tečnost za stakla), AdBlue sredstva i koncentraciju elektrolita u akumulatorima (akumulatorske kiseline). Takođe služi i za merenje etilen glikola i propilen glikola koje sadrži antifriz. Za razliku od raniji modela ovaj refraktometar je opremljen i AdBlue skalom(AdBlue je sredstvo koje koriste kamioni s SCR tehnologijom kako bi zadovoljili propise o čistoći izduvnih gasova koje određuju Euro 4, odnosno Euro 5 standardi).  Lak je za kalibrisanje, lak za podešavanje fokusa i jednostavan za korišćenje. Koristi samo spoljno svetlo za rad i nisu potrebne nikakve baterije. Uređaj je opremljen ATC-om (automatskom kompenzacijom temperature) tako da se prilagođava trenutnoj temperature pri merenju. Kako indeks prelamanja veoma zavisi od temperature to je vrlo važno koristiti refraktometar sa automatskom kompenzacijom temperature kako bi dobili što tačnije rezultate nezavisno od spoljne temperature.

Refraktometar je izrađen od kvalitetnog aluminijuma –  veoma je lak

Merni opseg:   
Etilen glikol od -50° C do 0° C
Propilen glikol od -50° C do 0° C
Tečnost za stakla od -40° C do 0° C
Akumulatorska kiselina od 1.100sg do 1.400sg
AdBlue od 30% do 35%

Skalarna podela:   
Etilen glikol 5° C
Propilen glikol 5° C
Tečnost za stakla 5° C
Akumulatorska kiselina 0.01sg
AdBlue 0,50%

Čišćenje:   
Vrlo je važno da se uređaj redovno čisti što obezbeđuje preciznost merenja. Pre i posle merenja obrisati prizmu i poklopac čistom i vlažnom krpom. Krpica za čišćenje se dobija u pakovanju

Podešavanje (kalibracija):   
Stavite dve-tri kapi destilovane vode na prizmu, tako da je cela površina prizme pokrivena. Zatvorite poklopac prizme i koristeći priloženi šrafciger, dovedite svetlo tamnu granicu na nulu - water line. Kada se svetlo tamna granica izjednači sa nulom, uređaj je podešen.   
NAPOMENA:   Uređaj je unapred fabrički kalibrisan tako da je odmah spreman za korišćenje

Merenje:   
Nakon čišćenja, potrebno je uzeti uzorak iz testirane tečnosti, koristeći priloženu pipetu. Otvorite poklopac prizme, i sipajte toliko kapljica tečnosti uzorka na prizmu, tako da površina bude pokrivena. Zatvorite poklopac i držite uređaj ka svetlosti. Pročitajte vrednosti, ako je slika previše mutna, izoštrite je okretanjem okulara. Položaj tamno svetle granice na skali predstavlja vrednost očitavanja.   

Sadržaj pakovanja:   
- Refraktometar
- Mini šrafciger
- Pipeta
- Uputstvo
- Krpica za čišćenje
- Kutija za čuvanje od tvrde plastike sa sunđerom unutra

U ponudi imam i Refraktometar za Antifriz i Akumulator RHA-503ATC

Pogledajte i ostale moje oglase

ID Oglasa: #59415406
Informacije
⭐️⭐️ Pogledajte i ostale moje oglase (Klik na kpizlog) ⭐️⭐️

Moze kontakt i preko KP Poruka, SMS-a i Whatsapp-a

☎ 0644858157

Mogućnost slanja preko CC pošiljke (jeftinije slanje malo duži rok dostave)

⭐️ 100% bezbedna online kupovina. Hiljade zadovoljnih kupaca su dokaz poštenog poslovanja, kvaliteta i komunikacije sa kupcima. Obraz nema cenu ! ! ⭐️
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.