slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 7

Svećice za automobile

Kontakt

Beograd | Zemun
Novo
2.968
10
pre 9 dana
Odgovara na 94% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Dragan online
Član od 11.05.2009.
kp izlog
Svecice za sve tipove automobila. .. .

  • Svećice su veoma važan deo na motoru vozila. One svoju ulogu imaju pri paljenju motora. Između elektroda svećice se pravi varnica za paljenje.
  • Materijal od kojih se izrađuju elektrode je uglavnom čelik ili nikl, ali modernije se izrađuju od platine ili legure zlata i paladijuma. Ove svećice imaju duži vek trajanja i otpornije su.

     

  • Funkcija svećica je da upali mešavinu goriva i vazduha u cilindru.
  • Verovatno ste nekada bili u situaciji da ste imali problema sa paljenjem vašeg vozila. Pomislite da je akumulator, ustanovite da nije i sledeće na šta posumnjate su svećice. I naravno tu budete u pravu. Zatim se setite da ste zaboravili kad ste ih zadnji put zamenili i shvatite da je njihvom veku došao kraj.

     

  • Svećice se obično menjaju na 15 do 30 hiljada kilometara standardne ili platinum iridijum na 60 do 100 hiljada, to zavisi od tipa svećica i preporuke proizvođača. Ukoliko ne ispoštujete zadati rok suočavate se sa problemima kao što su povećana potrošnja, slabo ubrzanje, neravnomeran rad motora i već pomenuto otežano paljenje.
  • Ukoliko ignorišete ovaj problem može se desiti da nastrada neki drugi deo, a uzrok će biti neispravne svećice. Tom prilikom šteta će biti mnogo veća i samim tim se ne isplati čekati već odmah reagovati.
  • Da bi trajale tokom celog zadatog roka, odnosno preporuke proizvođača neophodno je da kvalitet bude na propisanom nivou. Ukoliko se desi da svećice zakazuju mnogo pre to nije dobro i takvog proizvođača treba zaobići u širokom luku. Treba tražiti pouzdanog proizvođača koji je godinama prisutan na  tržištu i daje odlične rezultate.
  • Jedan od takvih je BOSCH i NGK koji su svetski lideri u proizvodnji svećica. Njihove svećice se nalaze u prvoj ugradnji vodećih svetskih proizvođača automobila, što je dokaz o kakvoj se kompaniji radi.

     

  • Najpoznatije svećice su svakako BOSCH ali ne treba zanemariti ni svećice NGK, DENSO, CHAMPION, BERU. ..
Svećice za: AC, Acura, Alfa Romeo, Alpina, Aro, Asia Motors, Aston Martin, Audi, Austin, Autobianchi, Bentley, BMW, Brilliance, Bugatti, Buick, Cadillac, Chery, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Corvette, Dacia, Daewoo, Daihatsu, Dodge, DR, Ferrari, Fiat, Ford, GAZ, Great Wall, GMC, GWM, Honda, Hummer, Hyundai, Infiniti, Innocenti, Isuzu, Jaguar, Jeep, Katay Gonow, Kia, Lada, Lamborghini, Lancia, Land Rover, Lexus, Ligier, Lincoln, Lotus, Mahindra, Maserati, Maybach, Mazda, Mercedes Benz, Mercury, Mini, MG, Mitsubishi, Moszkvics, Nissan, Oldsmobile, Opel, Perodua, Peugeot, Piaggio, Plymouth, Polonez, Polski Fiat, Pontiac, Porsche, Proton, Rayton Fissore, Renault, Rolls Royce, Rover, Saab, Saturn, Seat, Shuanghuan, Simca, Smart, SsangYong, Subaru, Suzuki, Škoda, Talbot, Tata, Tavria, Toyota, Trabant, Triumph, TVR, Vauxhall, Volkswagen, Volvo, Wartburg, Zastava, Ostalo

POGLEDAJTE NAŠE OSTALE OGLASE NA NAŠ KP-IZLOG:
http: //autodelovi. kpizlog. rs/

011/3166-441
063/224-576
Auto Delovi Zemun
Google : TedranMotors
Lucas Srbija
ID Oglasa: #53022171
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.