slika
slika
slika
slika
1 od 4

Moka pot - esspreso pot kafeteria

999 din

Pirot
Kao novo - nekorišćeno
3.725
90
pre 22 dana
Dusan
Član od 14.05.2015.
Moka Pot aparat za Italijanski espreso - 3 šoljice.

Moka pot je jednostavna sprava za pravljenje dobre kafe. Kod nas nije toliko česta u domaćinstvima, ali u Italiji teško da ćete naći porodicu koja to nema.

Priprema espreso kafe u Moka Pot aparatu:

U moka pot sipajte vodu samo do linije koja se nalazi unutar rezervoara za vodu. Voda treba da bude hladna, a ne unapred zagrejana.
Zatim napunite filter od moka pota kafom. Slobodno stavite više kafe, jer filter i treba da bude prepun. Naravno, možete malo prstom da vratite višak kafe, ali nikako ne treba da pritiskate kafu u filter.
Kada napunite dobro filter, vratite ga na rezervoar sa vodom i zašrafite moka pot.
Zatim stavite moka pot na ringlu, koju uključite ali ne na najjaču vatru, nego na srednju temperaturu. Nije poenta da ringlu uključite na najjače, da biste što pre dobili kafu, već je stvar u tome da voda postepeno dostigne temperaturu ključanja i da zatim pod pritiskom prolazi kroz kafu. Time se dobija mnogo bolji i puniji ukus kafe i voda ravnomerno prolazi kroz filter. Pripremanje kafe u moka potu u proseku bi trebalo da traje desetak minuta.
Čim čujete zvuk koji podseća na kipenje mleka, poklopite moka pot i skinite ga sa ringle.
Kafa je sada spremna za sipanje.

Zapremina: tri šoljice kafe
Održavanje: ručno pranje
Može se koristiti na gasnim, electričnim ili keramičkim pločama. Nije pogodan za indukcione ploče.

Pogledajte moje ostale oglase
061/16-83-190, viber
ID Oglasa: #113223153
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.