slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 15

JAPANSKA JABUKA "KAKI" (Diospyros kaki) sadnice

600 din

Knjaževac
34.094
247
pre 7 dana
Odgovara na 97% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Rasadnik Radisavljević
Član od 18.01.2010.
Svi oglasi
  • SADNICE Japanske jabuke  kaki - (Diospyros kaki , Persimon kaki), sadnice su iz naše licne proizvodnje (nisu iz uvoza) sorta Vanilla ,   otporna na naše klimatske uslove i sa veoma ukusnim plodom.
  • Kaki naraste 5-10 m, listopadno je drvo, dugovečno, u Kini postoje primerci starosti 400 - 500 godina, listovi su jajoliko izduženi,   sa naličja bledo zeleni, a sa lica tamnije zeleni, u jesen dobijaju crvenkastu boju. Voli sunčana mesta zaštićena od vetra. Plodovi su slični jabukama ili paradajzu, tamno žuti ili narandža sti, jestivi, sa tankom i sjajnom pokožicom, pepelastom navlakom. Veoma je sladak, bogat vitaminom A, obiluje taninima i pektinima. Jede se kada potpuno sazri i omekša kao maslac (kada ugnjile slično kao mušmula) Biljke na kojima ženski cvetovi nisu oplođeni daju plodove bez semena (partenogeneza). Sazreva u jesen, a bere se nakon prvih mrazeva. Plodovi su bogati beta karotinom (provitamin A) i taninom koji daje opor ukus nedozrelim plodovima
  • Biljka je najlepša zimi, kada otpadnu listovi a na golim granama kao lampioni ostanu narandžasti plodovi. Japanska jabuka je izuzetno bogata flavonoidima, a naročito kvercetionom što znači da smanjuje rizik od srčanog udara i bolesti srca za skoro 20 posto. Zahvaljujući tome štiti i organizam od štetnih uticaja radikala. Veoma je bogata i vitaminom C, pa jača imunitet, a pošto sadrži tri grama vlakana (to je preko 10 procenta dnevnih potreba), pomaže i u snižava - nju nivoa holesterola. Obiluje i fruktozom, pa se preporučuje osobama koje imaju povišen šećer u krvi. Najbolji je onaj plod koji je pod rukom mekan. Od nje može da se pravi sok, džem, sirup ili voćna salata

Za porudzbinu sadnica posaljite poruku (preko KUPUJEMPRODAJEM) sa Vasim podacima ili na telefon:
Ime i prezime. ✔️                     
Ulica i broj.  ✔️                   
Mesto i postanski broj. ✔️                    
Broj telefona za kontakt. ✔️ 
Kolicina i naziv sadnica. ✔️ 

Sadnice saljemo brzom postom na kucnoj adresi, danas za sutra.
               ▄▌  ▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌                                                                          
         ▄▄██▌█ ---- -Dexpress   -                                                                       
▄▄▄▌▐██▌█ Post Express. . .                                                                         
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌                                                                        
▀O▀▀▀▀▀▀▀OO▀▀▀▀▀▀OO▀ <   



Pogledajte sve nase oglase klikom na link koji se nalazi ispod broja telefona.
ID Oglasa: #3625269
Informacije

Za visinu sadnica molimo Vas pozovite ili posaljite poruku. ✔️ 
Ukoliko je u oglasu naznaceno nekoliko cena, ona zavisi od starosti ili visine sadnica. Posto prodaja ide svakodnevno, moze doci do nestanka odredjenih sadnica u prodaji. Ukoliko do toga dodje, bicete obavesteni u najkracem mogucem roku pre dogovora o isporuci istih. Hvala na razumevanju.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.