slika
slika
1 od 2

Maticnjak

150 din

Beograd
Dostupno odmah
2.228
104
pre 12 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Gordana
Član od 07.07.2015.
Svi oglasi
Matičnjak je višegodošnja zeljasta biljka, visoka 30-120 cm. Stabljika je uspravna ili se izdiže, četvorouglasta, razgranata. listovi su naspramni, na peteljkama, jajasti, na rubu zupčasti, malo dlakavi. Cela biljka, a posebno kada se list nagnječi, odaje jak, veoma prijatan miris, koji podseća na limun te je poznata i kao `limun-trava`. Cvetovi su beli, plavičasto beli, bledoružičasti ili žućkasto beli, smeštani u pazuhu listova.  
 Matičnjak je jedna od retkih biljaka koja je istovremeno lekovita, mirisna, ukrasna, začinska, aromatična, medonosna i industrijska. Raste u pčelinjacima, dvorištima, pored naselja, uz ograde i živice, po šumama itd. Gaji se i u kulturi kao lekovita i aromatična biljka, i u parkovima kao ukrasna biljka. Cveta od juna do septembra, a razmnožava se semenom, ali se bolji uspeh postiže deljenjem busenova i rasađivanjem. veoma lako se gaji. Kada se jednom matičnjak zapati u vašem dvorištu imaćete ga mnogo godina, jer je dugovečna i vrlo otporna biljka kojoj odgovaraju svi tipovi zemljišta i koja uspešno podnosi razne ćudi klime i vremena. Nijedna mirisna biljka ne privlači toliko pčele, a osobito maticu, kao matičnjak. Otud mu i to divno narodno ime. Matica se sva zanese i opije njegovim mirisom. Naši stariji pčelari to dobro znaju, pa pomoću matičnjaka na jedan arhaičan, veoma zanimljiv način vraćaju roj pčela koji je pobegao na neko drvo.  
Kupujete biljke koje se veoma brzo bokore.
Saljem bez saksije.



N A R U Č I V A NJ E:                       
pozovite na broj 0642312269 ili posaljite poruku na sajt sa sledećim podacima:                           
                                  
1. Ime i prezime

2. Ulica i broj, mesto i postanski broj
3. Broj vaseg telefona
4. Ime biljke i broj komada koji zelite

***u najkracem roku saljem postekspresom i obavestavam vas porukom kad posaljem***

 

***sve sto vas zanima slobodno pitajte**

ID Oglasa: #48765036
Informacije

https: //novi. kupujemprodajem. com/gordana/svi-oglasi/933273/1

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.