slika
slika
slika
slika
1 od 4

OENOTNERA BIEENS,pupoljka nocurak

200 din

Beograd
Dostupno odmah
1.110
31
pre 4 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od 60 minuta.
Gordana
Član od 07.07.2015.
Svi oglasi

Noćurak je višegodišnja zeljasta biljka grmolikog oblika. Prosječna visina je oko 60 centimetara, ali može narasti i do dva metra. Ima nasuprotne jajasto-šiljaste listove, od kojih su donji s peteljkama, a gornji sjedeći. Predivni žuti cvjetovi otvaraju se tek u mraku, privlače brojne noćne insekte, i ostaju otvoreni tokom čitave noći. Prije nego što sunce izađe, cvijeće će uvenuti, a već će sljedeće večeri novi cvjetovi k Sm

atra se da samo pola kilograma ove biljke daje više snage nego 100 kilograma govedine. Zato se kuhani korijen noćurka preporučuje bolesnicima.
Korijen, unutra žut, a izvana bijele boje, koristi se sirov ili skuhan. Opran i očišćen korijen isjeckajte na tanke kolutove i kuhajte u posoljenoj vodi ili goveđoj juhi 20 do 30 minuta, dok ne omekša. Možete ga poslužiti kao predjelo ili kao prilog, a začinjen uljem i octom može da bude i salata. Svjež korijen možete ukiseliti kao turšiju ili dodavati u salate od svježeg povrća.
Sjeme se koristi za kolače, poput maka. Listovi mogu da se skuhaju kao varivo ili pripreme kao salata. Jestivi su samo mladi prizemni listovi, dok oni sa stabljike nisu.
ras Tek osamdesetih godina prošlog stoljeća potvrđeno je da ulje sjemena noćurka sadrži oko 70 odsto nezasićenih masnih kiselina, od čega 10 odsto čini gama-linolenska kiselina. Ovaj podatak je preko noći učinio ovu biljku jako popularnom.
Gama-linolenska kiselina, naime, jača imunološki sistem, regulira sintezu i sekreciju hormona i štiti ćelije od oštećenja i prijevremenog starenja. Kako nijedna druga biljka ne sadrži ovu kiselinu u tako velikoj količini, noćurak se smatra njenim najbogatijim izvorom.
Biljka se samozsejava.
Na prodaju mlada biljka. Saljem bez saksije I sa malo zemlje.

N A R U Č I V A NJ E:                       
poyovite na broj 0642312269 ili posaljite poruku na sajt sa sledećim podacima:                           
                                  
1. Ime i prezime

2. Ulica i broj, mesto i postanski broj
3. Broj vaseg telefona
4. Ime biljke i broj komada koji zelite

***u najkracem roku saljem postekspresom i obavestavam vas porukom kad posaljem***

 

***sve sto vas zanima slobodno pitajte***



POGLEDAJTE I OSTALU MOJU PONUDU

ID Oglasa: #100397860
Informacije

https: //novi. kupujemprodajem. com/gordana/svi-oglasi/933273/1

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.