slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
1 od 12

Aloe seme - više vrsta

225 din

Beograd | Zvezdara
2.430
65
pre 12 dana
Odgovara na 100% poruka, uglavnom nakon dva dana.
Mirjan
Član od 28.02.2013.
Svi oglasi

ALOE VIŠE VRSTA

Aloe dichotoma
:  Sinonimi:  Rhipidodendrum dichotomum, Aloe dichotoma var.  montana, Aloe montana, Aloe ramosa.  Aloe dichotoma je veoma jako i dugovecno drvo. Moze da zivi i do 80 godina. Moze da dostigne i do 7 metra visine. Grane su obicno prekrivene belicastim prahom kojim reflektuje svetlost. Krosnja je obicno veoma gusta i ovalnog je oblika. Grane se dihotomo granaju (viljuskasto grananje), otud i naziv.  
Nije teska za uzgajanje, i ne raste brzo. Ne bi trebala da bude izlozena direktoj svetlosti. Bolje uspeva na visim temperaturama, od 20 do 27 stepeni Celzijusa. Minmalna temperatura na kojoj moze da opstane je 4.5 stepena.  

Aloe ferox ili gorka aloja je endemicna vrsta juzne Afrike. Moze da bude do 3 metra visoka. Listovi nose bodlje dok su mladi. Kako biljka raste, sve je manje bodlji na listovima. Zeleno-plavicaste su boje.  
Preferira direktnu svetlost, suve tropske uslove (vise temperature), umereno zalivanje i peskovitija zemljista.  

Aloe Lineata (Muirii) moze biti visoka od 60 cm do 182cm, a u sirini moze biti od 60 do 90cm. Listovi su zeleno-zuti, nazubljeni sa crvenkastim linijama po licu i naliciju. Moze da stoji na direktnoj svetlosti. Zalivati umereno do retko.  

Aloe peglerae je mala aloja, 30-40cm u visini i sirini. Endemicna je za juznu Afriku. Obicno se javlja u manjim grupama. Listovi su sivkasto-zelenkasti i obicno se savijaju ka unutra. Nalicije lista sredinom nosi bodlje.   

Aloe suprafoliata je aloja koja ima razlicite stope rasta tokom zivota. Vec tokom ranijih faza listovi se razdvajaju u dva reda i rastu jedni preko drugih. Listovi su obicno dugi oko 40 cm, nazubljeni, zeleno-sive ili plavicasto-sive boje. Ova aloja se veoma lago uzgaja. Kao i kod ostalih aloja, mora se paziti da se ne zaliva previse. Tokom zime se izbegava zalivanje (samo nekoliko puta). Zemljiste bi trebalo da bude sa dobrom drenazom, kao i kod ostalih aloja.  

Aloe thraskii je brzorastuca aloja. Moze dostici visinu do 3 metra. Listovi su svetlo zeleni. Poseduje racemozne cvasti, zuckaste boje. Kao i kod ostalih aloja mora se paziti da se ne zaliva previse, i da je zemljiste sa dobrom drenazom. Preferira temperature od 21 do 27 stepeni Celzijusa, mada moze da podnese i 4.5 stepena.   

Aloe variegata:  Sinonimi:  Aloe ausana, Aloe variegata var.  haworthii, Aloe punctata. Ova aloja je patuljastog rasta. Visina moze da joj bude do 30 cm, a sirina oko 23 cm.   Obicno ima izmedju 18 i 23 lista, zelenkaste boje sa belim sarama. Sirina lista je oko 6 cm, a duzina oko 15 cm. Relativno je laka za odrzavanja. Mora se samo paziti da u saksiji nema previse vode. Retko se presadjuje, a kada se presadjuje onda se to radi u prolece.   

CENA:  
10 semenki Aloe arborescens = 525 din
5 semenki Aloe barbadensis (Aloe vera) = 300 din
5 semenki Aloe barberea = 250 din
5 semenki Aloe broomi = 250 din
5 semenki Aloe cryptopoda = cena na upit
5 semenki Aloe dichotoma = 200 din
5 semenki Aloe ferox = 225 din
5 semenki Aloe marlothii = 225 din
5 semenki Aloe microstigma = 200 din
10 semenki Aloe mix = 275 din
5 semenki Aloe peglerae = 225 din

5 semenki Aloe plicatilis = cena na upit

5 semenki Aloe polyphylla = 575 din
5 semenki Aloe ramosissima = 200 din
5 semenki Aloe suprafoliata = cena na upit
5 semenki Aloe thraskii = 200 din
5 semenki Aloe variegata = 200 din
5 semenki Aloe vera hybrids = 225 din

ISPORUKA i PLAĆANJE:

  1. Preporučeno pismo - uplata na tekući račun pre slanja plus 100din za poštarinu
  2. Vrednosnim pismom - plaćate prilikom preuzimanja plus poštarina 200 dinara
  3. Post express pouzećem - plaćate kuriru prilikom dostave plus 400 dinara za poštiranu

POPUSTI za vece porudzbine:

  • 1500 dinara ili vise = 10% popusta
  • 3000 dinara ili vise = 15% popusta
  • 5000 dinara ili vise = 20% popusta

 

Lična dostava ili preuzimanje u gradu NIJE MOGUĆE. Molim vas bez predloga za nalaženje u gradu, dolaženje kod mene kući i slično.  

ID Oglasa: #52287151
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.