slika
1 od 1

Zasto seks nije bitan - Olivija Fejn

399 din

Kragujevac
Kao novo - nekorišćeno
7.789
29
danas
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Ivan (Radnim Danima Od 17-22H)
Član od 19.10.2014.
Svi oglasi

Zasto seks nije bitan - Olivija Fejn 

 

Kategorija Ne-fikcija

Autor Olivija Fejn

Težina specifikacija 0.5 kg

Oblast Popularna psihologija

Pismo Latinica

Povez Mek

Godina 2021

Format 145x205x16

Broj strana 256

 

Da li seks ima veze s ljubavlju? Je li povezan sa lepotom? Da li je seksi sve ono što podrazumeva prelaženje preko granica? Ili je ipak produhovljen?

Zašto seks nije bitan neophodna je i kontroverzna knjiga u ovim zbrkanim vremenima – u prezasićenom društvu u kojem smo opsednuti sobom, u društvu koje nas uverava u to da seksualna želja i seksualno zadovoljstvo nisu samo centralni doživljaji ljudskog bića, nego da su duboki i smisleni. Seks jeste ugodan i mnogim ljudima je potreban zarad njihovog osećanja blagostanja. Ali da li je i više od toga?

Predočavajući kako su tokom vekova, i u raznim kulturama, autori, psiholozi i filozofi poimali intimne odnose, Olivija Fejn dolazi do današnjeg kapitalističkog doba kojem je neizmerno potrebno da izjednači sreću sa zadovoljstvima. Seks je postao sveprisutan, stigmatizovan i destigmatizovan u jednakoj meri, a koristi se i za prodaju proizvoda, izbor partnera i definisanje nas samih.
Autorku ne zanima puko seksualno zadovoljstvo, zanima je ljubav kao duboka želja da se na iskren, otvoren i velikodušan način upozna drugo ljudsko biće. Preveliki naglasak na seks nas je iskvario, te smo zaboravili šta znači zapravo voleti.

Seks je izgubio staru, dobru bliskost i postao masovna i društveno povezana aktivnost. Pobrkali smo pojmove ljubavi i seksa, te stvorili izvor svih naših patnji. Moramo ponovo naučiti da volimo.

ID Oglasa: #68385044
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.