slika
1 od 1

Roždanik: Hrestomatija / Sanja Colja, Bratislava Gogić

1.800 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
275
9
pre 22 dana
Odgovara na 75% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Beograd 2008. Tvrd povez, ilustrovano, 339 strana.
Knjiga je odlično očuvana.
J3

 

Čovek od uvek pokušava da uhvati ono čega najmanje ima, čega se najviše boji i što neumitno postoji, a to je VREME. Razni su oblici i načini na koje mi, uz najveći trud - nekad uspešno, nekad ne, ulazimo u borbu sa Vremenom u nadi da ćemo ga preći tako što ćemo, pre svih skoknuti u budućnost. Oholi smo, pa mislimo da smo pobedili, da bi sutra opet ušli u trku ” jovo-nanovo", jer budućnost toliko neizvesna, kao neka ” ala sa devetnaest glava" samo čeka da nas (nespremne) proguta. Često se pitam čemu sve to, a onda kao što se to odvajkada radilo, poput starih Egipćana, Maja, Asteka . .. poželim da "bacim” pogled u horoskop, prevrnem šolju ili protumačim san, ne bih li, pre svih, videla koju mi to zamku donosi Sutra.
Možda se čudite otkud deo o horoskopu u knjizi koja se bavi predviđanjem budućnosti poput ove? Odgovor je vrlo jednostavan: iako se mnoge moje kolege koje uporno tvrde da je Astrologija NAUKA, a sve ostalo sujeverje, neće složiti - ja mislim potpuno drugačije. Nije da negiran naučnu potkovanost Astrologije, ali je ona pre svega UMEĆE, VEŠTINA, koja nam služi da bolje razumemo svet oko sebe, sebe i vreme. Shvatila sam da čovek ukoliko upozna sebe i jasno shvati šta želi, a šta ne, srećnije živi od drugih. Zato, složićete se, nije važno šta će nam se sutra desiti, već kako ćemo se mi sa time nositi, da li ćemo u tome što nam se dešava uživati, da li ćemo neprijatno lakše prebroditi i konačno da li ćemo uspeti da prevaziđemo strah od neke neizvesne situacije? Tu je Astrologija u prednosti nad ostalim metodama predviđanja jer nas pre svega karakteriŠe i pomaže nam da shvatimo ko smo. Ostalo, samo po sebi posle bude lako.
Tehnike predviđanja možemo staviti (grubo) u tri grupe:
1. U ovu grupu veština spadaju one koje nam pomažu da upoznamo sebe, koje mogu prognozirati događaj ali nas i savetovati šta valja činiti (Astrologija, Numerologija, Feng Shui, Geomantija, Hiromantija, Tarot, Tumačenje snova)
2. Druga grupa veština služe za tzv. "gatanje" tj. predviđanje događaja bez psihologije, intuicije i savetovanja (gledanja u razne stvari kao što su karte, čaj, kafa, kockice, plećke, visak, konac, pasulj i sl. )
Ove dve grupe predstavljaju veštine koje pokazuju osobi kako život i budućnost deluju na njega.
3. Treća grupa veština služe za magiju (tzv. magijsko delovanje) i oslanjaju se na tradiciju, religiju, a vrlo često i na sujeverje.
Ova grupa uči čoveka kako da deluje na spoljni svet, najčešće pokušavajući da reši neki problem karmičke prirode nesvestan da se baš tako greši o karmu.
U ovoj knjizi ćete saznati veštine iz prve dve grupe. Iako je knjiga pisana kao jedna zbirka pogodna za razonodu nemojte je baš shvatati olako. Ponašate se prema novom znanju uz poštovanje kao i prema bilo kom drugom znanju, uostalom, verujući u ono što radite.
Sanja Colja

 

ID Oglasa: #87360855
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.