slika
slika
slika
slika
slika
1 od 5

Pol Skot, tetralogija Radž

4.000 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
49
1
pre 38 dana
Helena
Član od 23.09.2021.
Svi oglasi
Očuvan knjige, kućna biblioteka.
Poklon knjiga
DRAGULJ U KRUNI - 568 strana, Indija 1942. Sve je u previranju. Drugi svetski rat je pokazao da Britanci nisu nepobedivi. Mlada engleskinja napadnuta je, rasizam, brutalnosti i mržnja obrušili su se na njenog indijskog ljubavnika. Taj događaj otkriva očajno stanje britansko-idijskih odnosa.  

DAN SA ŠKORPIJOM - 582 strane, dolazi do političkih i društvenih razmimoilaženja kod engleza, postaju prinuđeni da se suoče s nasilnim i umnogo čemu surovim godinama koje ih čekaju.  

KULE TIŠINE - 465 strana, bliži se kraj Druog svetskog rata, britanski Radž u Indiji se ruši.  

PODELA PLENA - 705 strana, Britanski Radž proživljava svoje poslednje dane, ali pad imperije ujedno je kraj jedne ere i početak druge. Za induse i muslimane, politička stvarnost opominje na neizbežne posleratne uzajamne optužbe i buduće teritorijalne razmirice.  
U ovoj priči najbolje su prikazani englezi, njihovo licemerije, sujeta i nadubudnost, koji nažalost traju i danas.  
ID Oglasa: #138779006
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.