slika
1 od 1

VASKO DA GAMA - K. Kunjin mek povez

1 €

Zrenjanin
Korišćeno
Dostupno odmah
83
1
pre 33 dana
Odgovara na 99% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
princV online
Član od 14.01.2014.
kp izlog
Predanja su govorila da je smelog čoveka, koji prebrodi sve strahote mora, očekivala najvećanagrada. Od samog detinjstva, Vasko da Gama je slušao priče o padu Konstantinopolja i slušao odrasle ljude kako ponavljaju reči molitve koju je Papa naredio da se čita: "Od đavola, Turaka i komete. . . spasi nas, Gospode". Vasko da Gama, pustolov i morelovac, dobio je uputstva od portugalskog kralja "da se možepredstavljati kao trgovac, ratnik ili poslanik, šta je smatrao da je podesnije, da može slatiposlanstva kraljevima i vladaocima i pisati pisma sa svojim potpisom, ako smatra da je potrebno". Portugalski kralj je verovao da će Vasko da Gama uvek znati šta treba da uradi da bi pobedio. Brodovi Portugalaca, polazeći u nepoznatu daljinu, kretali su sa lisabonskog keja. To mesto narod je davno prozvao obalom suza i radosti: obalom suza - za one koji su polazili na daleki put, a obalom radosti - za one koji su se, posle lutanja po tuđim morima, vraćali u otadžbinu. Svaki putnik je mogao poginuti iznenada, bez pokajanja i bez oproštaja grehova, a vrlo je verovatno da će, u slavu kralja i crkve, verni sinovi Portugalije, učiniti za vreme plovidbe, mnogo novih zločina. Zasvirale su trube. Kaluđeri su zapevali crkvenu himnu. Vasko da Gama je mahnuo crnom maramom. Ponovo ga je čekala Indija - cilj dugogodišnjih lutanja.






k36
ID Oglasa: #48121068
Informacije
cena nekih artikala je sklona promeni jer  zavisi od uvoznika i dobavljaca, svakako u slucaju promene obavezno obavestavamo pre slanja, isto vazi i o trenutnoj dostupnosti artikla
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.