slika

Elementarni oblici religijskog života / Emile Durkheim

1.990 din

Kao novo - nekorišćeno
Beograd | Novi Bg.
26
0
pre 38 dana
Odgovara na 75% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan online
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Elementarni oblici religijskog života: totemistički sistem u Australiji / Emil Dirkem

 

Zagreb 2008. Tvrd povez, 474 strane.
Knjiga je nekorišćena (nova) - još je u zaštitnom celofanu.
D5

 

Elementarne oblike moguće je, dakle, čitati u bilo kojem od navedenih interpretativnih ključeva: netko će u njima naći klasičnu studiju o totemističkim vjerovanjima i običajima australskih domorodaca, drugi će pak razabrati jednu opću teoriju o nastanku religijskih osjećaja i vjerskih ustanova, treći će slijediti tragove jednog neobičnog učenja o izvorima pojmovnog mišljenja i osnovnih logičkih kategorija, četvrte će najviše zanimati formalna analiza srodničkih sustava, a ponetko će se možda usredotočiti na teoriju o religiji kao simboličkom sustavu čije značenje valja odgonetnuti ispod sveobuhvatne suprotnosti između svetog i profanog.
(Aljoša Mimica)


Kao sociološka analiza prvobitnih oblika religije i osnovnih elemenata i društvenih funkcija religije, ova knjiga je zanimljiva ne samo sociolozima, teolozima, povjesničarima, etičarima, filozofima i psiholozima, nego i široj čitalačkoj publici.
(Krunoslav Nikodem)


Emile Durkheim (1858-1917) utemeljitelj je francuske sociološke škole. Godine 1893. pokrenuo je Sociološki godišnjak (L'Anee sodologique) kojeg je uređivao do 1913. Njegova glavna djela su: O podjeli društvenoga rada, Pravila sociološke metode, Samoubojstvo, Elementarni oblici religijskog života.

ID Oglasa: #91541983
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.