slika
1 od 1

Ja i svet objekata / Nikolaj Berđajev

650 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
18
1
pre 21 dan
Odgovara na 75% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan online
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Ja i svijet objekata: Pet razmišljanja o postojanju ( Ogled filozofije samoće, društva i zajednice) / Nikolaj Berđajev


Zagreb 1984. Mek povez sa klapnama, 174 strane.
Napomena: u pogovoru, na 10-12 strana tragovi grafitne olovke ( uredno obeležen tekst); ako se to izuzme, knjiga je odlično očuvana.
J4

 

Trebamo li u našem materijaliziranom svijetu pitati: zašto izlazi u prijevodu ova Berdjajevljeva knjiga? Tko razmišlja o ljudskom duhu, nosiocu svega kulturnog i plemenitog, dobit će odgovor na to pitanje. Berdjajev je filozof duha koji je za njega nešto sasvim različito od materije. Duh nije epifenomen materije, duh je božanslca iskra u čovjeku i zato je čovjek pozvan tim božanskim u sebi da pre okreće zastranjenosti čovjekova djelovanja, a to je sve ono negativno, ružno, grešno što čovjeka udaljuje od Boga i od čovjeka. Ne može mržnja biti temelj ljudskih odnosa već ljubav koja će sjediniti ljude u zajedništvu ljubavi koja ima svoj primjer u Bogu. To je duhovno nastojanje Berdjajevljeve egzistencijalno-personalističke filozofije provedene u njegovom djeIdi i svijet objekata« ili razmišljanja o ljudskom postojanju.
Iz predgovora

 

ID Oglasa: #105571356
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.