Oglas trenutno nije aktivan

Oglašivač je privremeno povukao oglašeno iz ponude.
Pogledajte slične oglase u grupi Knjige > Hobi, sport i razonoda

slika
1 od 1

Francuska odbrana IV Klasična i Vinaverova varijanta

1.800 din

Niš
Kao novo - nekorišćeno
264
1
pre 3 dana
Dragan
Član od 29.11.2012.
Svi oglasi

Francuska odbrana IV – Klasična  i Vinaverova varijanta

Format: A5
Broj strana: 380
Korice: Tvrd povez
Povezivanje: Prošiveni tabaci
Godina: 2020

Teorija otvaranja na temelju partija vrhunskih velemajstora

 

Francuska odbrana IV – Klasična  i Vinaverova varijanta

Burnova varijanta - C11 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Sf6 4. Lg5 de4 5. Se4

Mek Kečenova varijanta - C11 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Sf6 4. Lg5 Lb4

Klasična varijanta – C13-14 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Sf6 4. Lg5 Le7

Vinaverova varijanta – C15-19 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Lb4

Poslednji tom iz serije  od 4 knjige, koje kompletno obrađuju jednu od najpopularnijih odbrana na 1. e4. Stil je karakerističan za Wizardova izdanja: teorija otvaranja „ u kontekstu” - na primerima celovitih komentarisanih partija. Ono što po meni predstavlja veliku prednost ove metode, je taj što su vrhunski velemajstori i top komentatori, analizom partije 2 svetska toreadora, objasnili niz ideja, planova, strategiju igre, slabe i dobre figure, što nama, „ deci Informatora” nije bilo dostupno. Kao mladi FM i pristojni poznavalac svog repertoara otvaranja, najveći problem sam imao prilikom prelaska iz otvaranja u središnjicu, a mnoge dobre pozicije i prednosti „ kućne pripreme”   su „ Prohujale sa vihorom” !

 

U drugoj od 2 knjige, koje obrađuju varijante Francuske odbrane sa 3. Sc3, prvi deo je posvećen retkim sistemima, odnosno linijama bez 3. . . Lb4.

Prvo poglavlje počinje  sa Burnovom varijantom :  1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Sf6 4. Lg5 de4.  

Drugi poglavlje, prvog dela knjige,  posvećene je Mek Kečenovoj varijanti: 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Sf6 4. Lg5 Lb4.

Treće poglavlje u prvom delu knjige, obrađuje Klasičnu  varijantu Francuske odbrane: 1. e4 e6 2. d4 d5 3. Sc3 Sf6 4. Lg5 Le7.

Centralno mesto u knjizi - drugi deo knjige, posvećeno je Vinaverovoj varijanti Francuske odbrane, koja je vrlo čest gost na svim turnirima. Nakon isrcpnih analiza, pre svega zahvaljujući „ kompjuterizaciji šaha” , uvreženo je mišljenje da ako beli hoće da igra na pobedu, onda mora da uči sisteme sa 3. Sc3. Poziciono tretiranje Francuske odbrane u Blokadnoj i Taraševoj odbrani, uglavnom dovode do ravnopravne igre crnoga. Vrhunski velemajstori svoje šanse traže u oštrim sistemima koje pruža 3. Sc3, no, ti sistemi, poput Zmajave odbrane u Sicilijanskoj odbrani, traže svakodnevi rad na šahovskoj teoriji i izvanrednu memoriju, jer neke varijante kreću od 17-tog poteza.

Po obimu materijala, bilo je mesta i za posebnu knjigu o Vinaverovoj varijanti. ! Enciklopedijski pregledno, sa najnovijim partijama, na top GM nivou, isključivo sa turnira u XXI veku, na vrlo plastičan način je pokušano da se čitaocu objasne ideje i planove Vinaverove varijante. Listu „ crnih matadora” predvode: Korčnoj, Morozevič, Gurevič, Halifman, Akopjan, Baklan, Najdič, Najer, Lputjan, Ivančuk, ađabov, Vaganjan, Volkov, Vitjugov, Barejev, P. Nikolić, Marin, Eduard, Širov, Mameđarov, Šort, Markuš, Raport, K. Hansen, Nilsen, Valjeho Pons, Griščuk, i drugi top GM.

Na 380 stranica, sa 117 komentarisanih partija, vrhunskih svetskih šahista, iz ugla najboljih GM – komentatora, pomoći će čitaocu da pronikne u tajne ovog sistema i otkrije ideje i način igre u ovim varijantama  Francuske odbrane.

Šaljem brzom poštom ili BEX-om, za Niš i okolinu moguća je lična dostava. Uplata je moguća na tekući račun, post-netom ili pouzećem. Dodatne informacije na mobilni telefon (Viber) : 065-8373409, e-mail: zivicd67@gmail. com, a moguća su informacije i pitanja na FB mesengeru. Kod mene možete naručiti i preko virmana, za škole, klubove, firme. Šaljem i širom Balkana. Posedujem veliki izbor  satova, figura, tabli, torbi, suvenira… U ponudi imam i respektabilan izbor knjiga na engleskom, španskom, ruskom i skoro sva izdanja na srpskom jeziku, štampana u 21. veku.

ID Oglasa: #96121766
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.