slika
1 od 1

Preimućstvo lovačkog para

350 dinFiksno

Niš
Kao novo - nekorišćeno
31
1
pre 4 dana
Dragan
Član od 29.11.2012.
Svi oglasi

Preimućstvo lovačkog para

Mala šahovska biblioteka, knjiga br. 8

Prvi svetski šampion, Viljem Štajnic, se smatra tvorcem moderne šahovske teorije. U tom pionirskom poduhvatu prvi se bavio izučavanjem  pozicione igre, a prvi se dotakao i teme prednosti 2 lovca u odnosu na 2 skakača ili lovca i skakača. Sam naslov knjige, Preimućstvo lovačkog para, autora VM Aleksandra Kočieva i majstora Nikolaja Jakovljeva, nas upućuje u material koji se obrađuje u brošuri. Autori čitaoce upoznaju sa brojnim primerima gde je prednost lovačkog para bila odlučujuća. Glavne teme u knjizi su: Dva lovca u središnjici, Lovci u završnici i Praktikum. Prva tema obrađuje sledeće lekcije: Lovci u napadu; Rasčišćavanje dijagonala; Neekvivalentna razmena; Metoda ograničavanja; Blagovremena izmena i Pazite – greška! Druga tema sadrži sledeće lekcije: Kada su 2 lovca sila; Kada su 2 lovca slabost i Dva lovca protiv skakača.

Osnovni nedostatak  lovca je kretanje samo po jednoj dijagonali, a pri postojanju lovačkog para ova mana se ne oseća.

Šaljem brzom poštom ili BEX-om, za Niš i okolinu moguća je lična dostava. Uplata je moguća na tekući račun, post-netom ili pouzećem. Dodatne informacije na mobilni telefon (Viber) : 065-8373409, e-mail: zivicd67@gmail. com, a moguća su informacije i pitanja na FB mesengeru. Kod mene možete naručiti i preko virmana, za škole, klubove, firme. Šaljem i širom Balkana. Posedujem veliki izbor  satova, figura, tabli, torbi, suvenira… U ponudi imam i respektabilan izbor knjiga na engleskom, španskom, ruskom i skoro sva izdanja na srpskom jeziku, štampana u 21. veku.

ID Oglasa: #72814339
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.