slika
1 od 1

Nikola Forović NA JEDRENJAKU U AMERIKU

1.200 din

Beograd | Voždovac
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
153
5
pre 47 dana
Odgovara na 71% poruka, uglavnom u roku od 2 sata.
Miroslav
Član od 08.12.2013.

НА ЈЕДРЕЊАKУ У АМЕРИKУ - Никола Форовић

 


На једрењаку у Америку: Путопис Николе Форовића који је . ..

Форовић описује “ дружину” у својој кабини у потпалубљу једрењака “ Ливерпул” : “ Ја се налазим на броду за усељенике те уједно уред људског олоша. Почињем са мојом кабином у којој су 4 постеље, бр. 5, 6, 7. и 8. У бр. 5. су два брата по имену Харт. Старији је у Лондону секао и продавао коњско месо, животиња од човека, суровије створење нисам познавао, уосталом, све досад не имадох ни прилике људе таквог кова посматрати. Али кад је једног јутра свог брата избио и претио му да ће га убити, а тај рече да то није првина, гадио сам га се. Али, како беше голем и силан модасмо стим финије с њим поступати. Чим је то приметио, осетио, искористио је свој утицај, као што већ чине људи његове багре. Јер данас, после 15 дана путовања, нисмо му му више сапутници него послужитељи… ”

Да би прекратио путовање, Форовић се сећа бечких и паришки дана: “ А кад сам се и ја ту нашао, свагда сам у мислима био у бечком Пратеру, камо сам се кад и кад на фијакеру бр. 134 довезао па из другог времена у зверињаку наредио себи гушчије џигерице са гомољиком (“ Трü ффел” ), фино понуђену, док је фијакер читаве сате на мене чекао, да ме затим одвезе кући или у оперу… Од свега тога остаде ми само успомена од које болујем и патим (… ) Данас годину дана бавио сам се у Паризу, путујући из Лондона за Беч.  

 

Knjiga PERFEKT stanju. . . . . glanz➡️ ➡️
--------------------------------

Informacije 0616200039 Dušica

mm

ID Oglasa: #54656116
Informacije
0616200039 Dušica

Slanje:   Državna POŠTA SRBIJE ,

Preporucena tiskovina, , POST EXPRES. .  


Knjige se šalju u razumnom roku od 2-7 dana

PRIHVATAMO REKLAMACIJU . po sledećem pravilu . . SVE troškove poštarine snosi KUPAC.

➡️ ➡️Šaljem u INOSTRANSTVO , , uplate preko
Pay Pal-a. , Western Uniona. . . .


➡️ ➡️ Viber , WhatsApp

+381641367072
+381616200039
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.