slika
slika
slika
1 od 3

Arhivski zapisi broj 1 - 2010, Državni arhiv Crne Gore

500 din

Novi Sad
Kao novo - nekorišćeno
12
0
pre 4 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 25.06.2015.
Svi oglasi

Novo!

Izdavač: Državni arhiv Crne Gore - Cetinje,
2010. god.
Broširan povez, 24 cm.
138 str. Ilustrovano

Časopis Arhivski zapisi je glasilo sa dugom tradicijom, čiji se prvi broj pojavio 1985. godine kao bilten Društva arhivskih radnika SR Crne Gore, što predstavlja značajan događaj jer u Crnoj Gori nije postojala nijedna stručna publikacija koja se bavila arhivistikom i arhivskom djelatnošću.
Drugi broj je publikovan 1986. godine u Kotoru, takođe kao bilten Društva arhivskih radnika, a 1990. godine na Cetinju izlazi treći broj Arhivskih zapisa koji prerasta u časopis za arhivsku teoriju i praksu. Od 1994. godine do danas časopis izlazi u kontinuitetu, kao dvobroj ili kao dvije sveske za jednu godinu. Bibliografija Arhivskih zapisa sardži 459 bibliografskih jedinica, koje su podijeljene prema godinama, a unutar godina prema abecedi autora.
Prema priloženoj bibliografskoj građi može se pratiti i sazrijevanje samog časopisa, koji je iz godine u godinu postajao sve bogatiji prilozima, ne samo iz oblasti arhivistike, već i kulturne istorije Crne Gore i šire, sa značajnim prilozima iz svih domena znanja. Bibliografska građa prati sve promjene koje je doživjela arhivska djelatnost u Crnoj Gori, počev od prvog sređivanja arhivske građe za vrijeme kralja Nikole, koje je bilo povjereno Filipu Kovačeviću, preko prvih zakonskih propisa iz arhivistike, pa sve do današnjih dana kada Državni arhiv predstavlja savremenu instituciju koja radi i sređuje arhivsku građu po najnovijim međunarodnim standardima.
Pored arhivistike, prilozi su vezani i za crnogorsku istoriju, nauku, kulturu, privredu i obrazovanje, uz objavljivanje adekvatne arhivske građe koja dokumentuje date priloge. Bibliografiju prate dva registra i to: Registar autora i prevodilaca i Predmetni registar. Registar autora i prevodilaca sadrži abecedno poređana imena autora, koautora i prevodilaca, tj. sva imena koja su nosioci nekog autorstva u prilozima. Predmetni registar obuhvata predmetne odrednice koje izražavaju sadržaj priloga u cjelini ili pojedinačne njegove djelove, i sadrži konkretne pojmove iz svih oblasti znanja, kao i imena ličnosti i geografskih naziva koji su predmet određene bibliografske jedinice.

 

MOLIM VAS PAŽLJIVO PROČITAJTE! ! !

Komunikacija isključivo porukama na kupujem - prodajem. Plaćanje pre slanja, rok za uplatu je pet radnih dana, po isteku roka smatram da je kupac odustao od kupovine. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om… Poštarina isključivo na teret kupca. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje).

Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na Kupujem prodajem.

ID Oglasa: #143526772
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.