slika
slika
slika
1 od 3

Beograd i Sofija - arheološki biseri, grupa autora

1.200 din

Novi Sad
Korišćeno
Dostupno odmah
28
0
pre 39 dana
Odgovara na 95% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 25.06.2015.
Svi oglasi

Polovan katalog, izuzetno očuvan.

Izdavač: Nacionalni arheološki istitut s muzejem - Sofija, Bugarska akademija nauka - Sofija, Srpska akademija nauka i umetnosti - Beograd, Arheološki institut - Beograd,
2019. god.
Broširan povez, 25 cm.
192 str. Kunstdruk, ilustracije pun kolor

Ispred Galerije SANU, na uglu ulica Kneza Mihaila i Vuka Karadžića, 14. juna biće otvorena izložba fotografija „ Sofija i Beograd - arheološki biseri“ , povodom obeležavanja 15 godina saradnje između Bugarske akademije nauka i Srpske akademije nauka i umetnosti na polju arheologije.

Pored tog jubileja, u 2019. godini, Bugarska akademija nauka proslavlja 150 godina od osnivanja, a grad Sofija 140 godina od kada je postala prestonica Bugarske.

I Beograd i Sofija imaju snažnu arheološku tradiciju - arheološka istraživanja se sprovode više od 100 godina, a rezultati imaju velikog ođeka u akademskoj javnosti.

U oba grada postoji više desetina nalazišta koja su značajno doprinela razumevanju prošlosti šireg područja Balkana.

Izložba odabranih fotografija novijih arheoloških otkrića ima za cilj da podseti na slojevito kulturno i spomeničko nasleđe, kao i da doprinese njegovom boljem razumevanju i čuvanju.

Organizatori su Nacionalni arheološki institut s muzejem Bugarske akademije nauka, Arheološki institut i Srpska akademija nauka i umetnosti.

Izložbu će otvoriti predsednik SANU akademik Vladimir S. Kostić i potpredsednik Bugarske akademije nauka, dopisni član Vasil Nikolov.

Tanjug 12. juna 2019.

MOLIM VAS PAŽLJIVO PROČITAJTE! ! !

Komunikacija isključivo porukama na kupujem - prodajem. Plaćanje pre slanja, rok za uplatu je pet radnih dana, po isteku roka smatram da je kupac odustao od kupovine. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, post ekspress. . . Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige šaljem pouzećem članovima koji imaju samo pozitivne ocene. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje).

Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na Kupujem prodajem.

ID Oglasa: #90596117
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.