slika
slika
slika
1 od 3

Stvaranje socijalističke Jugoslavije - Franjo Tuđman

1.000 din

Novi Sad
Korišćeno
Dostupno odmah
116
2
pre 40 dana
Odgovara na 98% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Zoran
Član od 25.06.2015.
Svi oglasi
Polovna knjiga, korice blago pohabane, unutrašnjost odlično očuvana. Otpis biblioteke.  

Izdavač: Naprijed - Zagreb,  
1960. god.  
Tvrd povez, 21,5 cm.  
337 str.  

Dr Franjo Tuđman u Zagrebu je 1961. osnovao Institut za istoriju radničkog pokreta, gde je bio direktor do 1967. Godine 1963. izabran je - na osnovi habilitacije - za profesora na Fakultetu političkih nauka Zagrebačkog univerziteta, gde je predavao predmet Socijalistička revolucija i suvremena nacionalna povijest.  

Doktorska disertacija pod naslovom Uzroci krize monarhističke Jugoslavije od ujedinjenja 1918. do sloma 1941 je bila odbijena na Zagrebačkom univerzitetu, da bi zatim ista disertacija bila prijavljena i odbranjena u Zadru 1968. godine. Bakarić je ocenio Tuđmanovu historiografiju ovim rečima: `(Tuđmanove) analize imaju drugo mjerilo kojim mjere i ocjenjuju stvari, mjerilo koje nije imanentno toku događaja i ne izlaze iz njih. Ono se u historiografiji ne upotrebljava, ne bi moglo izdržati nikakvu kritiku, pa se zato nalazi još samo u slabijim propagandističkim materijalima. Po svojoj je naučnoj vrijednosti ispod standardnih falsifikata o stvaranju Jugoslavije. ` 
Kao istoričar, Tuđman je doživio poniženje kada ga je Ljubo Boban, profesor zagrebačkog univerziteta i istoričar optužio 1967 za plagijatizam. Boban je naveo nekoliko primera plagijatizma u Tuđmanovoj knjizi Stvaranje socijalističke Jugoslavije. ..  

MOLIM VAS PAŽLJIVO PROČITAJTE! ! !

Komunikacija isključivo porukama na kupujem - prodajem. Plaćanje pre slanja, rok za uplatu je pet radnih dana, po isteku roka smatram da je kupac odustao od kupovine i dodeljujem negativnu ocenu. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, post ekspress. . . Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige šaljem pouzećem samo članovima koji nemaju negativnu ocenu. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje).

ID Oglasa: #60349413
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.