slika
slika
slika
1 od 3

Kardiologija - Nedeljković,Kanjuh,Vukotić

990 din

Odgovara na 82% poruka, uglavnom u roku od 6 sati.
Stručneknjige
Beograd | Voždovac
Član od 20.02.2018.
Svi oglasi
Nekorišćeno (polovno)
74
3
pre 10 dana

Kardiologija je, verovatno, zbog strukture morbiditeta i mortaliteta u našoj zemlji, najčešče birana uža specijalizacija u Srbiji, što stavlja urednike i autore ove knjige u visoko odgovoran položaj da kontinuirano obezbeđuju adekvatnu i savremenu stručnu edukaciju koja kao finalni proizvod ima udžbenik iz kardiologije. Ali ne samo usko kardiologije, već i srodnih i povezanih oblasti sa kojima se interdisciplinarno povezuje, kao što je molekularna biologija, kardiopatologija, farmakologija, epidemiologija, fizijatrija i rehabilitacija, pedijatrijska kardiologija, kardiohirurgija i vaskularna hirurgija.

Kardiolozi u Srbiji su uvek poklanjali veliku pažnju ne samo svom stručnonaučnom radu već i permanentnoj edukaciji i osposobljavanju novih mlađih kadrova. U tom smislu organizovani su brojni stručni kongresi, seminari, edukativni kursevi, sastanci i simpozijumi. Publikovane su raznovrsne relevantne publikacije, knjige, monografije i naročito zvanični udžbenici (ili poglavlja) iz kardiologije za redovnu i poslediplomsku nastavu.

Nije slučajno da je prva od svih poslediplomskih katedri formiranih na prostorima stare Jugoslavije bila Poslediplomska katedra iz kardiologije 1965. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na čelu sa akademikom Božidarom Đorđevićem. Prvi zvanični udžbenik za poslediplomsku nastavu na Medicinskom fakultetu u Beogradu bio je poslediplomski udžbenik iz kardiologije posvećen Urođenim srčanim manama (1974. godine). Pisan je većinom od strane srpskih, ali i jugoslovenskih i inostranih kardioioga. Urednici ovog udžbenika: akademik Božidar S. Đorđević, kardiolog i dopisni član SANU, Vladimir I. Kanjuh, kardiovaskularni patolog, dobili su 1974. godine Oktobarsku nagradu za nauku medicinu, grada Beograda.

Slede tri izdanja poslediplomskog udžbenika Kardiologija. Dok je u prvom izdanju 1986. godine odgovorni urednik bio Prof. dr Srećko I. Nedeljković, u drugom (1994. godine) i trećem izdanju (2000. godine) urednici su bili: Prof. dr Srećko I. Nedeljković, kardiolog (1923-2011), doajen srpske kardiologije, nosilac koncepcije knjige, autor mnogobrojnih poglavlja i urednik kliničko-hirurških radova; akademik Vladimir I. Kanjuh, kardiovaskularni patolog, autor 62 poglavlja (u tri izdanja) iz kardiovaskularne patologije i morfološko-kliničkih korelacija u kardiovaskularnim bolestima i prim. dr sc. Milija R. Vukotić, kardiolog (1921-2010), koji je pokrivao problematiku preventivne kardiologije kao i logistiku i menadžment knjige.

ID Oglasa: #146667143
Informacije
Lično preuzimanje u naselju Stepa ili slanje poštom

Preko 10.000 prodatih predmeta i zadovoljnih kupaca dovoljno govori o nama, u sezoni prodaje knjiga za srednju školu dolazi do grešaka i otuda veliki broj negativnih ocena, ali su svi kupci obeštećeni.

InternetKnjižaraSTRUČNEKNJIGE

011/2476186

064/4555-226

OTKUP knjiga, LP ploča i ANTIKVITETA.

 
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.