slika
slika
1 od 2

Ivan Jevtić , Silvi Nisefor

700 din

Kao novo - nekorišćeno
Beograd | Novi Bg.
106
0
pre 39 dana
Odgovara na 71% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Ivan Jevtić - Kompozitor na putevima slobode , Silvi Nisefor

Autorka Silvi Nisefor u knjizi prati jedinstveni životni put Ivana Jevtića sa analitičkim osvrtom na njegovo muzičko stvaralaštvo koje obuhvata preko stotinu dela.

Ivan Jevtić je rođen u Beogradu, gde je studirao kompoziciju na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Stanojla Rajičića. Diplomirao je 1971, a magistrirao 1973 godine. Nastavio je usavršavanje na Pariskom nacionalnom konzervatorijumu za muziku, a u klasi poznatog francuskog kompozitora Olivier-a Messsiaen-a, a nakon toga i u Beču, kod profesora Alfreda Uhla na Visokoj školi za muziku (Herderova stipendija). Od 1978 živi i radi kao slobodni umetnik.
Laureat je mnogobrojnih domaćih i internacionalnih konkursa za kompoziciju. Dela Ivana Jevtića su izvođena od strane eminentnih muzičkih umetnika (Maurice André , André Navarra, Gé rard Caussé , André Henry, Manfredo Schmiedt, Pascal Gallet, Gene Pokorny, Stephen Burns, Roberto Gatto, Roberto Duarte, Eric Aubier, Eric Fritz, Radovan Vlatković, Thierry Escaich, , Irena Grafenauer, Mira Jevtić, Xenia Jankovich, Aleksandar Madžar, Svetlana Tirmenštajn, Mladen Đorđević, Bojan Suđić, Guy Touvron, Bernard Soustrot. . . . . ) u skoro svim zemljama Evrope, Severnoj i Južnoj Americi, Rusiji, Japanu i Kini.
Bio je član žirija više internacionalnih muzičkih takmičenja, gde su na programu istih, njegova dela bila zadata kao kao obavezni komadi: u Parizu, Narbonu, Lunevilu, Beogradu, Arlu i Ženevi.
Od 1997-1999 bio je profesor kompozicije i orkestracije na Konzervatorijumu za muziku, Federalnog univerziteta u Pelotasu (Rio grande do sul), Brazil. Do danas je Ivan Jevtić napisao više od 100 kompozicija (opusa) u oblasti kamerne, koncertantne i simfonijske muzike. Njegova dela su su izdata kod tri poznata francuska izdavača : A. Leduc, G. Billaudot, Chant du Monde i kod švajcarskog izdavača É ds. Bim. Štampano je oko 20 CD sa njegovim kompozicijama u Srbiji, Francuskoj, Švedskoj, SAD, Nemačkoj, Japanu. . . . Godine 2003 je izabran za Dopisnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti - SANU.

Silvi Nisefor je stekla visoko obrazovanje iz oblasti izvođačke prakse, muzikologije i plesa. Studirala je solo pevanje i klavir u Francuskoj i inostrantstvu. Diplomirala je harmoniju, kontrapunkt, fugu i orkestraciju na CNSM (Visoki konzervatorijum za muziku i ples) u Parizu, doktorirala je muzikologiju i magistrirala ples na Univerzitetu Paris-IV Sorbonne. Više puta je bila dobitnik stipendije Centra Akant za studije muzičke analize sa kompozitorima I. Ksenakisom, O. Mesijanom i P. Bulezom. Takođe, usavršavala se u okviru više plesnih grupa i 14 godina je predavala istorijski ples.
NJeni muzikološki radovi su posvećeni savremenoj muzici, kao i francuskoj muzici s početka 19. veka. Povezujići sva svoja interesovanja i iskustva, trenutno se bavi temama vezanim za veštinu muzičke interpretacije, kao i za odnose muzike i plesa. Pisala je za časopise u Francuskoj i inostranstvu (između ostalih za “ La Revue Musicale” i časopis Muzikološkog instituta SANU).

Beograd 2016. Tvrd povez, dvojezično ( srpsko/francusko ), ilustrovano, 278 strana.
Knjiga je nekorišćena.
R7

ID Oglasa: #43543598
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.