slika
slika
slika
1 od 3

Merryl Win Davies - Darwin i fundamentalizam

290 din

Beograd
Kao novo - nekorišćeno
Dostupno odmah
5
0
pre 31 dan
Odgovara na 100% poruka, uglavnom u roku od jednog dana.
Djepeto
Član od 09.12.2011.
Svi oglasi

MERRYL WIN DAVIES

DARWIN I FUNDAMENTALIZAM

Prevod - Mirjana Paić Jurinić

Izdavač - Naklada Jesenski i Turk, Zagreb

Godina - 2001

76 strana

18 cm

Edicija - Znanost u džepu

ISBN - 953-222-004-6

Povez - Broširan

Stanje - Kao na slici, tekst bez podvlačenja

 

SADRŽAJ:
Stvaranje ili evolucija
Zapadnjački kontekst prije Darwina
Darwinovo podrijetlo
Teorija prirodnog odabira
Suđenje Scopesu
Kreacionistička znanost
Znanstveni fundamentalizam
Zaključak
Bilješke
Ključni pojmovi
Preporučujemo za daljnje čitanje


"Darwinov Postanak vrsta nedvojbeno je jedna od najvažnijih knjiga u znanstvenom panteonu. No, može li se Darwinovu teoriju evolucije smatrati potvrđenom znanstvenom činjenicom? Suprotno uvriježenom shvaćanju, znamenito suđenje Scopesu iz 1925. godine, tzv. Monkey Trial, nije uspjelo dokazati istinitost znanosti i zabludu kreacionizma. Naracija Biblije sada se, obnovljenim snagama, vraća pod krinkom "kreacionističke znanosti'. Fundamentalisti ustraju u svojem zahtjevu kako se u obrazovnom sustavu utemeljenom na činjenicama mora podučavati i evolucija i stvaranje.

Treba li kreacionističku znanost jednostavno odbaciti kao nevažan mit? Je li i sama evolucija pretvorena u novu 'fundamentalističku' teologiju, koristan trik za uvođenje pravovjernosti u znanost? Odgovara li vjerskoj zadrtosti znanstvena zadrtost, lošoj religiji loša znanost? U knjizi Darwin i fundamentalizam smatra se da pojednostavljene tvrdnje skrivaju neka važna pitanja. U što ima smisla vjerovati i kakva je primjena znanstvene metode mudra, složena su pitanja ključna za istraživanje i pristupanje idejama evolucije. Antropologinja i spisateljica Merryl Wyn Davies surađivala je u religijskom programu BBC-a. Autorica je knjige Knowing One Another: Shaping An Islamic Anthropology. "

 

Ako Vas nešto zanima, slobodno pošaljite poruku.

Meril Vin Dejvis Čarls Darvin Charles

ID Oglasa: #123169391
PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.