slika
slika
1 od 2

Ogledi iz krivičnog prava, Nikola Memedović

650 din

Beograd | Novi Bg.
Korišćeno
Dostupno odmah
63
3
pre 20 dana
Odgovara na 74% poruka, uglavnom u roku od 15 minuta.
Srdjan
Član od 31.10.2014.
Svi oglasi

Beograd 2015. Mek povez, 244 strane.
Posveta autora.
Knjiga je kao nova.
D2


Ova knjiga, sadržinski, zbir je članaka iz široke oblasti krivičnog prava, sa tematima koji su uvek podobni za rasprave u ovom domenu. Ona ne predstavlja jedinstveno, usko dodirno eksplifikativno štivo. Naprotiv, ona po mom izboru, sadrži ustvari jednu segmentiranu celinu sa tematima koji su, kada je reč o širokoj panorami krivičnog prava, uvek aktuelni, koje kao esencijalnu vrednost postulira norme morala u odredenom vremenu, kao konstantu.
Sa druge strane, ona je pokušaj izvesnog sagledavanja institucionalizovanih pojmova koji tvore široku oblast krivičnog prava kao bitaka jednog njegovog malog dela po sopstvenom izboru i obogaćenim saznanjima na postdiplomskom obrazovnom nivou, bila je uputnica da iskazujem i svoja viđenja teorijski, a ne samo praktično, onoga što je u fenomenologiji sociološki pravno egzistiralo u određenom minulom segmentu vremena.
U većem delu rasprava (članaka) koje su novijeg vremena nastale, prilagođene su za opus „ Kopaoničke škole prirodnog prava” (koja već dvadeset i šest godina postoji i dalje traje). Rasprave (članci) su u najvećoj meri prilagođene jednom od šest segmenata njenog „ Heksagona” pod imenom „ pravo na život” .
Članci, pak, počev od 1975. godine objavljivani su u našim poznatim pravnim časopisima („ Pravni život” , „ Branič", „ Jugoslovenska revija za kriminologiju i krivično pravo” i dr. ), zaključno sa 2012. godinom.
Nadam se da će viđenje odgovarajućih tematskih naslova čitaocu pospešiti misli o svoj složenosti fenomenologije krivičnopravne tematike, jer neretko biva da se stvarnost razlikuje od totaliteta i ima nešto više u odnosu na njega. To bi bio jedan od upućujućih principa u eksplikaciji i temata naslovljenih članaka.

 

 

ID Oglasa: #66264060
Informacije

Zamolio bih vas da me ne kontaktirate za parkirane oglase.

Ne šaljem dodatne fotografije.

 

Hvala.

PredlogProblemKontakt

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja i Polisom o poštovanju privatnosti, KupujemProdajem koristi Cookie-je da bi obezbedio dobro korisničko iskustvo, prikazivanje personalizovanog sadržaja, prikazivanje reklama, kao i druge funkcionalnosti i usluge koje ne bismo mogli da obezbedimo bez Cookie-ja.